Alany: Addison Corday (Emanuelle Vaugier)

Bűne: prostitúció és szándékos testi sértés

Élettörténete:

Addison szüleit még gyerekkorában gyilkolták meg egy betörés során, így ő árvaházba került, ahol társai többször megverték és megalázták. Mikor felnőtt, a testével próbálta keresni a kenyerét, miközben a stricije folyamatosan kihasználta. Mikor Addison nem bírta tovább a folyamatos megaláztatást, hidegvérű módon meggyilkolta azt, majd letartóztatták. Ám mikor az ügyét kezelő Eric Matthews más bűnügyekkel, és nem létező bizonyítékokkal hosszú időre a börtönbe zárta a nőt, Addison valódi poklot élt át. Idővel ő lett a legveszélyesebb rab, ekkor már nem félt senkitől és semmitől. Trágár módon beszélt, többször került összetűzésbe rabtársaival és az őrökkel. Miután kiszabadult, egy lepukkant motelban lakott.

Csapdája:

Addison ugyanabban a házban találja magát, mint hét másik társa, bizonytalanul és rettegve. Mikor rájönnek, hogy Jigsaw tartja őket fogva, megpróbálnak kiutat keresni és megszerezni az ellenanyagot arra a méregre, amelyet megérkezésük óta belélegeztek. Mikor már senkiben sem bízott, és a gáz elvette az eszét, véletlenül betévedt egy szobába, melynek mennyezetéről egy hatalmas üvegkalitka lógott. Az üvegkalitkán belül pedig jól láthatóan ott volt leragasztva az ellenanyag. Két alsó, bevezető nyíláson keresztül lehet csupán megszerezni az anyagot, ám Addison nem gondolkodik és vakon belenyúl a tűért. Nem figyelte, hogy beépített borotvalapok helyezkednek el a nyíláson, így amikor ostobán szétszedte a tűt és az ellenanyag elfolyt, a kezei beszorultak és a pengék felvágták az ereit. Önmaga ostobasága vitte a sírba, mert a csapda egy egyszerű, magvas gondolatot rejtett el a számára: ha úgy végiggondolja mit tegyen, nem tartott volna ott, ahol most, ezzel halálra ítélte önmagát. Ugyan segítségért kiáltott, Xavier nem segített neki, hanem megnézve a tarkóján levő számot otthagyta, Addison meg lassú kínok között elvérzett.

Kulisszatitkok:

A rendező Darren Bousman saját agyszüleménye ez a csapda, amely David Hackl legelsőként megépített csapdája is volt egyben. Az ártalmatlan műanyag lapokban, amelyek a filmben a halálos pengéket jelenítették meg, hajszálvékony műanyag csövek voltak rejtve, melyből a vér áramlott ki. A felvételnél, szinte a véletlen folytán sikerült egy igazán horrorisztikus elemet elkapni: a felső megvilágítás miatt a művér vörösre festette a színésznő arcát. Ezt kihasználva David Armstrong többféle képet rögzített. Érdekesség, hogy az Addisont alakító Emanuelle Vaugier a forgatás során igencsak beleszeretett a felvételen látható bábba, Billybe, így a forgatás során a producerek megengedték, hogy az egyik bábbal sertepertéljen a forgatások alatt és haza is vihetett a forgatás befejeztével egy darabot. Emanuelle továbbá feltűnt egy cameo erejéig a Fűrész negyedik részében, amikor a Jillre váró, kocsijában rejtvényt fejtő John Kramert leszólítja, valamint az ötödik részben egy elenyésző szerepben fekszik a háttérben, mikor Tobin és Costas összeállítják a második részbeli ház berendezéseit.

Írta: Flint Sullivan

Így készült videó magyar felirattal:

Utoljára frissítve: 2020.06.04.