A csapda áldozata Mitch. A férfi talál egy nevével ellátott szalagot. Amint megpróbálja lejátszani, egy kötél a lábára csavarodik, és fejjel lefelé a csapda fölé lógatja. Fény derül Mitch bűnére: a férfi évekkel ezelőtt eladott egy motort, amin rossz volt a fék. A vevő percekkel a vásárlás után halálos balesetet szenvedett. Kirakós unokaöccse volt. A csapda két részből áll: egy folyamatosan szűkülő spirál alakú hatalmas pengéből, illetve az azt hajtó motorból. Mitchnek a spirál alján meg kell húznia a féket, ha túl szeretné élni a próbát.  Bár Anna megpróbálja megállítani a motort, ez a nőnek nem sikerül. Mitch pánikba esik, és mielőtt meghúzhatná a kart, a penge bedarálja a férfit.

Kulisszatitkok:

A csapda alapötletét bármilyen furán is hangzik, egy zöldségdaráló adta. Mivel a szerkezet több, mint három méter magas, méretéből kifolyólag igazi kihívást jelentett a készítőknek. A csapda mérete miatt ezt a jelenetet volt a legnehezebb felvenni a film forgatásán.

A csapda felépítése, tervrajza:

Érdekesség:

John munkásságát rengetegen csodálták a halála után is. Az egyik ilyen csodáló Eleanor Bonneville, aki egy egész épületet vásárolt, hogy berendezhesse a saját műtermét. A műteremben a nő megépítette a csapda másolatát.

Utoljára frissítve: 2020.04.10.