A csapda:

Ez a csapda Mateo tesztje. Mateo egy kerekesszékhez van kötve, egy nyaka köré helyezett gallérral lefogva. A csapdából való szabaduláshoz szükséges kulcs egy zárt tartályban van az előtte  lévő asztalon. Az asztalon továbbá található egy enzimes üvegtál is; ha Mateo a tálba helyez egy darab agyszövetet, az feloldódik, kiszabadítja a kulcsot, és lehetővé teszi az áldozatnak, hogy kiszabaduljon a csapdából. Az áldozatnak továbbá elektromos gallérja és feje köré helyezett sávja is van, hogy John áramütéssel büntesse Mateot, ha nem akarná végrehajtani a feladatot. Továbbá az áldozat arcához egy nyitott maszk van rögzítve, amelyet hőtekercsek vesznek körül; ezek bezáródnak és megölik az áldozatot, ha a feladatot nem időben hajtja végre.

Mateo feje felett egy kamera van elhelyezve, ezzel segítve őt a művelet során, és egy monitoron keresztül látja a fejét.

Az áldozatnak 3 perc áll rendelkezésére, hogy agyszövetet szerezzen, és elhelyezze azt az előtte lévő tálba, ezzel rövidre zárva az elektromos áramkört, kiszabadítva a kulcsot, amely lehetővé teszi a szabadulást.

Bár Mateo végrehajtotta a feladatot, mivel a játék elején tétovázott, az agyszövet nem oldódott fel időben, és a maszk rácsapódott.

Utoljára frissítve: 2024. 02. 20.