Alany: Cecil Fletcher (Billy Ottis)

Bűne: gyógyszerfüggőség

Élettörténete:

Cecil Fletcher leépült és provokatív gyógyszerfüggő, az Esély az Életre elnevezésű klinikán szokott sertepertélni, verekedést provokálva, titokban gyógyszert lopva, vagy józanabb állapotában beszélgetve az alkalmazottakkal, mint például Jill Tuckkal. Cecil ugyanakkor régen elvesztette valódi személyiségét, csupán árnyéka régi önmagának, hol a lakásában, hol pedig több alkalommal az utcán töltve az éjszakákat. Egy éjjel, mikor a gyógyszer iránti függőség őrölte fel az ép elméjét, elrohant a klinikára, ahol megtámadta a bezárni készülő Jillt, Az épületből kirohanva rávágta a várandós Jill hasára az ajtót. Jill elvetélt, Cecil pedig elmenekült.

Csapdája:

Cecil volt Jigsaw legelső alanya, tőle kapta meg a legelső, ám nem nem kevésbé brutális csapdáját. John 8 darab konyhakésből állított össze egy nehezen kihajlítható szerkezetet, amelyet egy ócska, faanyagú szék háttámlájának tetejére csavarozott fel. A szék karjaira egy pengezár épült, amelybe Cecil kezeit helyezte bele; amint felébred és szabadulni próbál, az ütőereit felsebzik a pengék. A zárak felett egy gomb helyezkedik el, amelyet Cecil úgy tud megnyomni a fejével, hogyha kitolja az arcával az előtte levő késeket, kipattintva a kezeit fogvatartó zárakat. Cecil megpróbálkozik a szabadulással és szerencséjére, vagy épp szerencsétlenségére, Cecil kiszabadul. John tárt karokkal fogadja Cecilt, mintha üdvözölné őt a megváltásánál, az új életénél, de Cecil ebből mit sem tanult, ezért Johnra támad. Ám az elugrik, így Cecil John halott gyermekének járókájából átalakított, szögesdrótokkal kivert csapdájába esik, ahova belegabalyodva végül meghal a férfi.

Kulisszatitkok:

Az írók, Patrick Melton és Marcus Dunstan direkt egy kezdetleges, de mégis a Fűrész világát tökéletesen magába foglaló szerkezetet képzeltek el. A Cecilt alakító Billy Ottis minden felvételnél másképpen sminkelték a sebeket az arcára, miközben a kések élébe rejtett csövekből folyt rá a vér, illetve a pengezárakból is. Tobin Bell legelőször itt találkozott élőben ennyi mennyiségű vérrel, ezért a forgatás előtt szándékosan nem evett vagy ivott semmit sem, nehogy a felvétel folyamán kimutassa rosszullétét. E jelenetben Jigsaw dialógusát Tobin maga találta ki, és mindezt rögtönözve adta elő, amely hatalmas zsenialitásáról tesz tanúbizonyságot. Billy Ottis számára megerőltető volt a jelenetet, mivel egész álló nap ordibálnia kellett a csapdában. Mikor a szögesdrótok közé zuhant, ártalmatlan műanyag darabokban vergődött, a jelenet végeztével a stábnak viszont ki kellett segítenie a színészt, mert teljesen belegabalyodott a drótokba, amelyen a színész jót nevetett. A készítők számára fontos volt, hogy e jelenet teljes egészében mutassa be, miképpen lett John Kramerből Jigsaw, hogy az összesen 5 perces jelenet ne egyszerűen sokkoló, véres és pergős legyen, hanem tartalmas is.

Írta: Flint Sullivan

Utoljára frissítve: 2019.07.19.