A csapda:

A vonat csapda a Spirál nyitójelenetében látható. A szerkezet több részből áll, amit egy vágány felett épített fel a Kirakós gyilkos. A csapda lényege, hogy a tesztalany (Marv Boswick) egy létrán áll, kezei egy dróttal vannak hátrakötve, nyelve pedig oda van csavarozva a plafonról lógó szerkezethez. Az egyetlen kiút, hogy ne üsse el a vonat, ha leugrik a létráról, ám ekkor a nyelve elszakad a testétől. Marv túl későn reagál, s bár az utolsó pillanatban leugrik a létráról, az érkező vonat darabokra szakítja a testét.

Háttér:

A vonat csapdát William Emmerson készítette Marv Boswick számára büntetés céljából, mivel a férfi többször is hazudott a bíróságon, így ártatlan emberek kerültek börtönbe. Marv éppen szolgálaton kívül volt, és a július 4-i fesztiválon szórakozott, mielőtt a csapdába került.

Kulisszatitkok:

Darren Lynn Bousman mindenképp metrós jelenettel akarta kezdeni a filmet, azonban nem engedték meg neki, hogy a film kedvéért egy egész alagutat béreljen ki, ráadásul a forgatás sem lett volna veszélytelen egy ilyen helyen. Azt azonban megengedték neki, hogy a díszlet felépülhessen, bár annak is csak egyik oldala.

A jelenetben végig ugyan azt a díszletet látjuk, tehát hiába mutatják mindkét irányból az alagutat, lényegében ugyan azt a falat látjuk, csak átfestve, ami 3D-s hatást kelt.

a bekarikázott rész valójában csak egy 3D hatást keltő festés
Dan Petronijevic színész mögött ugyan az díszlet látható, mint az előző képen

A Marv Boswickot játszó Dan Petronijevic valójában egy műnyelvre harapott rá, ami nem mozgott. Ezt számítógépes effektek hozzáadásával oldották meg.

Utoljára frissítve: 2021.11.03.