Alany: Danica Scott (Debra Lynne McCabe)

Bűne: cserbenhagyás

Élettörténete:

Danica Scott csupán egy egyszerű, átlagos amerikai nő, aki próbált megfelelni a mindennapoknak. Nem volt férje, gyermeke, leginkább a munkába temetkezett. Azok közé tartozott, akik életében soha nem történt semmi sem, ezeket szokták nevezni unalmas embereknek. Ám, ami végül vele történt, az egy életen át felkavarta és soha nem hagyta őt nyugodni. Mikor munkából hazamenet szemtanúja volt egy balesetnek, amiben Timothy Young véletlenül halálra gázolt egy bicikliző gyermeket, Dylant, annak apja, Jeff segítséget kért tőle, de Danica egyszerűen magára hagyta a fiát sirató és segítségért könyörgő férfit, és elzárkózott mindenfajta vallomástól, ezáltal Tim csupán 6 hónapot kapott. Danica e gyáva tettét nem úszta meg.

Csapdája:

A Gideon raktárépület korábban húsfeldolgozóként megannyi eszközt hagyott maga után, többek között egy fagykamrát, ahol a húst fagyasztották le. Ez a fagykamra kiváló csapdának bizonyult Danica Scottnak, mindössze néhány, apróbb átalakításra volt szükség. A kamrában két, 2 és fél méteres korlát épült ki, amelyekre rá volt helyezve a több, hosszú és fagymentes gumicső, amiken keresztül érkezett víz. Emellett a két korlát tetejére csavarozott vascsőn egy hosszú láncokkal felszerelt bilincs lógott, amely után az alany két kezeit kellett csak odabilincselni. A mozgástér gátolásával, valamint a -15 fokos hőmérséklettel Danicára hidegzuhany zúdul. Danica élete Jeff kezében van, akinek csupán annyit kell tennie, hogy a csövek mögötti hátsó falon lógó kulcsot megszerezze, amivel kinyithatja a Danica kezeit fogvatartó bilincset. Jeff egy ideig tétovázik és figyeli a korábban hidegszívű nő halálra fagyását, ám miután képtelen továbbnézni a szenvedését, fájdalom árán ugyan, de megszerzi a kulcsot, azonban ezzel elkésett, Danica Scott ugyanis teljesen megfagyott.

Kulisszatitkok:

A jelenet kedvéért a színésznő, Debra Lynne McCabe hajlandó volt teljesen meztelenül eljátszani a jelenetet. A felvétel során a filmbeli mínuszok ellenére 27 fok volt, az utómunkálatok során színezték át a képet kék színűre és CGI effekttel oldották meg a szereplők kilégzését. A csövekből is kellemesen meleg víz áramlott ki, tehát a fagypont sehol sem volt a forgatás idején a jelenetben, a hideg füstök is csupán forró gőzeffektusok voltak. Mikor a karakter megfagyott, a színésznőre egy átlátszó, bőrhöz és alakhoz remekül alkalmazkodó réteg került, ám nem fedték el a színésznő teljes testét a biztonsági előírások miatt. Az arcmegrepedős jelenetnél CGI animációt vetettek be a készítők. A Jeffet alakító Angus McFayden arcletépős jeleneténél is egy roppant egyszerű módszert használtak: amikor odaragadt az arca, a színész egyszerűen odanyomta a fejét, mikor kirántotta, akkor egy másik felvétel alkalmával volt kisminkelve az arcbőre és egy véres húsdarab a csövön, amit valójában a színész nyomott oda, majd egyszerűen elrántotta a fejét. Debra egy egész napot töltött meztelenül kiláncolva a helyiségben, mire sikerült minden felvételt befejezni, csupán annyi baja volt, hogy megfájdult a karja.

Írta: Flint Sullivan

Utoljára frissítve: 2019.07.19.