Alany: Morgan McCarmack (Janet Land), Rex Verbinski (Ron Lea)

Bűnük: bántalmazás

Élettörténetük:

Rex Verbinski sikeres és gazdag üzletemberként különböző partikon élvezte sokszor megrészegülten életének pillanatait. Egy alkalommal találkozott a félénk Morgan McCarmackel, akivel később összeházasodtak, és megszületett közös gyermekük, Jane. Ám történetük nem tündérmese, ugyanis Rex imádta irányítani Morgant, terrorban tartotta saját feleségét és kislányát is, akiket részegen gyakorta meg is vert. Morgan gyáva volt, szenvedett, mivel Rex megzsarolta, hogy elveszi tőle Janet és az utcára teszi. Mindezt a kislány szenvedte meg a legjobban; több esetben az iskolai osztályfőnöke jelentette fel a szüleit a gyakorta látható kék-zöld foltok miatt. Miután Rex és Morgan mindent tagadott, Jane pedig nem mert beszélni, a kihívott Rigg rendőrtiszt agyonverte Rexet, aki ezáltal feljelentette őt ügyvédjével, Art Blankkel. Miután az ügyet elásták, Rex tovább folytatta családja terrorizálását, de már nem sokáig.

Csapdájuk:

Talán az eddigi legegyszerűbben összeállított csapda ez a Fűrész univerzumban. Jigsaw egy átalakított szögbelövőt tervezett, amelyet Hoffman épített meg. Rext és Morgant egy vaskorlátra szíjazták egy bezárt iskola tantermébe. A szögbelövőből erős nyilakat lőttek ki rájuk, átszúrva Rex létfontosságú szerveit. Mindössze annyi a dolguk, hogy egymással megküzdve ki kell húzniuk a nyilakat, hogy leváljanak egymásról. A csapda ezáltal olyan, mint a szakítás, de ezúttal nem lelkileg, hanem testileg okoz borzalmas kínokat és fájdalmakat. Morgan bosszút állhat férjén, leválhat a terhéről, mely annyi fájdalmat okozott neki. Morgan lassan kihúzza a nyilakat és megöli ezzel Rexet, idővel pedig Rigg is megérkezik. Azzal, hogy a helyszín egy tanterem, Morgan olyanná válik Rigg előtt, mint egy tanuló, akinek tanulnia kell a saját hibáiból. Rigg odaadja Morgannek a szíjakat nyitó kulcsot és magára hagyja őt, Morgan ezzel megmenekült, de vajon valóban okult e az esetből? Képes-e rá, hogy másképpen lássa a világot?

Kulisszatitkok:

A jelenet leforgatása okozott némi fejtörést a készítőknek. David Hackl kifejlesztett egy egyszerű módszert: a nyilak végén erős tapadókorongot helyezett el, amely a színészek jelmeze alatt levő mellényre tapad. Bizonyos helyeken CGI vért alkalmaztak a készítők. Egy egész napon át forgatták a jelenetet. Ron viccesen megjegyezte az egyik kisfilmben: “Ezt ki ne próbáljátok otthon!” Eszünk ágában sincs. Az azután következő jelenetnél, mikor az egyik helyszínelő fejét átfúrja egy véletlenül kilövődő nyíl, az azt alakító színésznőre kétoldalt helyezték fel a nyilat.

Írta: Flint Sullivan

Utoljára frissítve: 2019.07.19.