Tartalom:

Kezdődik egy új játék… A rámenős detektív, Zeke Banks (Chris Rock), és újonc partnere (Max Minghella) egy szadista sorozatgyilkos után nyomoznak, aki városszerte halálra kínozza áldozatait. Az eset ijesztően emlékeztet a kegyetlen játékairól elhíresült Fűrész vérontásaira.

Minden jel arra mutat, hogy egy hasonlóan beteg elme a hírhedt játékmester helyébe lépett. Amikor a nyomozó egyre közelebb kerül a tettes kilétéhez, váratlanul csapdába kerül, és apjával (Samuel L. Jackson) együtt a gyilkos morbid játékának középpontjában találja magát.

A Spirál – Fűrész hagyatéka  Chris Rock ötlete alapján készült, aki egyben producere, és főszereplője is a vérfagyasztó alkotásnak. A film direktora Darren Lynn Bousman, aki nem csak a horror műfajában, de a Fűrész-filmek világában is otthonosan mozog, ugyanis ő a második, a harmadik, és a negyedik Fűrész-filmek rendezője is. A további szerepekben: Samuel L. Jackson, Max Minghella (A szolgálólány meséje), és Marisol Nichols (24, Riverdale).  

Hivatalos poszterek:

Első előzetes (magyar felirattal)

Második, teljes előzetes (magyar felirattal)

Előzmények:

A The Organ Donor munkacímmel rendelkező film szám szerint a kilencedik a Fűrész-szériában. A készítők szerint az új film nem reboot, és nem az előző részek folytatása. Úgy tekintsünk rá, mint egy spin-offra. 2020. február 4-én jelent meg az első hivatalos poszter, amiben kiderült, hogy a hivatalos cím a Spiral: From The Book Of Saw lesz. Február 5-én érkezett meg az első előzetes.

Megjelenés:

Az amerikai premier eredetileg 2020. október 23-án lett volna, majd a premiert május 15-re módosították, hogy elkerülje az októberben mozikba kerülő Halloween folytatását. 2020. március 18-án a Lionsgate bejelentette, hogy a koronavírus járvány miatt a premiert határozatlan ideig elhalasztják.

2020. május 1-jén a Lionsgate hivatalosan is bejelentette, hogy a film bemutatóját egy évvel elhalasztották, így az csak 2021. május 21-én kerül mozikba.

2021. március 24-én érkezett a hír, hogy a tervezetthez képest egy héttel korábban, május 14-én mozikba küldik a Spirált.

Magyarországi premier: 2021. június 3.

Szereplők:

Chris Rock (Ezekiel ‘Zeke’ Banks)
Samuel L. Jackson (Marcus Banks)
Max Minghella (William Schenk)
Marisol Nichols (Angie Garza)
Frank Licari (Charlie Schenk)
Nazneen Contractor (Chada)
Dan Petronijevic (Marv Boswick)
Morgan David Jones (Barrett nyomozó)
Ali Johnson (Jeannie Lewis)
Andrew Perun
Chris Ramsay
Leila Leigh
Josh Stolberg
Hidi Matijevic
John Tokatlidis

Rendező: Darren Lynn Bousman
Forgatókönyvírók: Josh Stolberg, Pete Goldfinger
Zene: Charlie Clouser

Kapcsolódó anyagok:

Utoljára frissítve: 2021.05.26.