A www.jigsaw.hu (www.spiralfilm.hu) magyar rajongói oldalként üzemel, amely az amerikai gyártású Fűrész c. filmekkel foglalkozik.

Az oldalon található cikkek külföldi oldalak bejegyzéseinek fordításai (pl www.bloody-disgusting.com, www.fearnet.com), illetve magyar oldalak (pl www.sg.hu) hírei. Az oldal nem nyújt segítséget illegális tartalmak letöltéséhez, ezért az ilyen hozzászólásokat, kommentárokat töröljük, vagy moderáljuk. Az oldalon található hírek a www.jigsaw.hu tulajdonában vannak, ezért ne másolj le semmit az oldalról a forrás feltüntetése nélkül.

Kapcsolat: fureszfan@gmail.com

Az oldal története:

2008. augusztus 1-jén közöltünk először hírt a Fűrésszel kapcsolatban. Az oldal természetesen nagyon kezdetleges volt, tinédzserként, megfelelő angoltudás nélkül indultunk neki, de olvasnivaló bőven akadt, hiszen már javában zajlott a Fűrész V promózása. Idővel a fordítások pontosabbak, az oldal pedig szebb lett, ami aztán saját tárhelyre költözött.

2009. szeptemberétől www.saw.hu címen voltunk elérhetőek, egészen 2011-ig. Mivel a Fűrész 2010-ben látszólag örökre véget ért, az oldal már nem volt életképes, így 2011 szeptemberében elköszöntünk mi is. Addig közel 130 000 látogatónk volt.

Bár már 2016-ban leforgatták a nyolcadik részt, csak 2017-ben robbant a hír, hogy Jigsaw (idehaza Fűrész – Újra Játékban) név alatt a Lionsgate feléleszti az egyik legsikeresebb horror-szériát. 2017. július 9-én már újra elérhetőek voltunk www.jigsaw.hu cím alatt.

2019. júliusában teljesen megújult az oldal, a régi php alapú rendszert megszüntettük, és az oldalt ma már WordPress tartalomkezelő hajtja, ez által mobilbaráttá vált a weblap. Ráadásul már a Facebook profilotokkal is kommentálhattok.

2020. februárjában elértük a 3000 tagot a Facebook oldalunkon, Instagramon a Fűrész – Újra Játékban és a Spiral írója is követni kezdte az oldalunkat, Youtuben pedig átléptük az 5.2 millió (!) megtekintést. Ettől a hónaptól már www.spiralfilm.hu címen is elérhetőek lettünk.

Utoljára frissítve: 2020.02.16.