Alany: Obi Tate (Timothy Burd)

Élettörténete:

Obi gyerekkorában mindig is iskolatársai célpontja volt, állandóan szokatlan nevét kigúnyolták. Többször megverték és megalázták, tanulmányi eredményei megromlottak, és kimaradozott az iskolából, miközben megszenvedte otthonában élő, részeges nevelőapja erőszakos hajlamait. Mikor meghalt, övé lett a ház és kirakodó fiúként dolgozott egy húsfeldolgozó üzem alkalmi munkásaként. Obi egyfajta lelki betegségben is szenvedett: megrögzött piromániás volt, aki imádta a tűzet, amely rövid időn belül odáig vezetett el, hogy rengetegszer felgyújtott különböző épületeket, házakat. Egy alkalommal azonban hibázott, és a rendőrség gyanúsítottként beidézte, Matthews nyomozó hamis bizonyítékot használva 2 évre börtönbe juttatta Obit, aki szabadulása után letett piromán rögeszméjéről. De ezzel elkésett.

Csapdája:

Ő maga is Xavier, Addison és a többiek játékának alanyaként szerepelt, aki másféle módon jutott oda: miután megzsarolták azzal, hogy a rendőrség tudomására juttatják, hogy ő a felelős több ház leégetéséért, Obi elrabolta őket, ám végül ő maga is a játék részévé vált. Az ő csapdája a ház fűtését szolgáló, átalakított kályha, amelyben Obinak annyit kell tennie, hogy bemásszon és megszerezzen két tűt. Az elsőt a többiek elrablásáért kapta, míg a másodikat ajándékba. Mikor bemászik, azzal nem számol, hogy a bejárat felett van egy elzáró gomb, amit ha benyom, akkor könnyedén megszerezve az tűket kimászhat. Ám erre nem figyelve a tűkért nyúl, tű viszont egy damilon lóg, amely meghúzásával bevágja a kályha ajtaját, és a kályha begyullad. A lángcsóvák elérik őt és az ellenszerekkel együtt elégetik.

Kulisszatitkok:

A készítők egy hétvége alatt dobták össze a kályhát, aminek különböző oldalait könnyen ki lehet nyitni a kamera számára. Timothy Burd hihetetlen tehetséggel és hitelességgel nyűgözte le a stábot játékával, és ez valóban igaz is rá, mert az emberek pontosan így viselkednek, ha tudják, hogy a több száz fokos, forró tűz elemészti őket perceken belül. Azjelenetnél, ahol ég a test, Timothyt dublőr helyettesítette, aki speciális, a tűzoltóságnál használt ruhabelsőt hordva szállt szembe a lángokkal. A készítők különböző megvilágítást és helyenként CGI tűzet is használtak a jelenet hatásossága és horrorisztikussága érdekében. Érdekessége, hogy az operatőr, Dave Armstrong csőkamerát kívánt használni a felvétel során, ám Darren ezt elutasította, így ezen több, mint háromnegyed óráig veszekedtek. Persze a dolog végül nem sült el rosszul, a csőkamerás felvétel a film trailerében megtekinthető egy pillanatra, míg a filmből ezt kivágták

Írta: Flint Sullivan

Így készült videó magyar felirattal:

Utoljára frissítve: 2020.06.04.