A gyilkosok próbája

Valószínűleg ez Kirakós első olyan csapdája, ahol egyszerre több játékos játszik. A játék áldozatai Mitch, Anna, Ryan, Carly, és Logan Nelson. Mind az öt áldozat Jill elhagyatott farmján tér magához. A játék során minden áldozatnak megvan a saját próbája.

A vödörszoba

Ez az első csapda a gyilkosok (Mitch, Anna, Ryan, Carly, Logan Nelson) próbája alatt. Miután Logan kivételével mindenki magához tért, a szalagon megkapják az utasítást az áldozatok, majd a láncok egyre közelebb húzzák az áldozatokat a körfűrészekhez. Kirakós elmagyarázza, hogy véráldozattal szabadok lehetnek, de aki csalni próbál, meghal. Anna rájön, hogy a legcsekélyebb véráldozat is elég, hogy kiszabaduljanak a csapdából, és megvágja magát. Logan kivételével a többiek is így tesznek, a férfit látszólag szétvágják a fűrészek.

Kulisszatitkok:

A készítők hetekig agyaltak azon, hogy mik legyenek a vödörszoba falán. Így jutottak végül a körfűrészekhez.

A vödröket a színészek fejéhez méretezték, amiket belülről természetesen szivaccsal béleltek ki, így sokkal kényelmesebb volt azok viselése. Ennek ellenére okoztak kellemetlen perceket a szereplőknek, hiszen egy idő után nagyon izzadtak bennük, ráadásul beszélni sem nagyon tudtak vödörrel a fejükön. Laura Vandervoortnak külön nehézséget okozott a forgatás, mivel klausztrofóbiás.

Anthony Cowley látványtervező először azt sem tudta, hogy fog kinézni a csapda, mivel a forgatókönyvben csak annyi szerepelt, hogy a szereplők fején vödör van, amiből egy nyíláson keresztül látnak csak ki.

Érdekesség:

Logan újraalkotta ezt a csapdát tíz évvel az eredeti játék után. Játékához elég volt három alany. A harmadik játékos nem élte túl a vödörszobát, fejét a fűrész kettévágta. Logan a holttestet egy park hídjára akasztotta fel.

Utoljára frissítve: 2020.04.10.