Eric a gyilkosságiaknál dolgozott, de agresszív, durva viselkedése miatt többször is meggyűlt a baja a belső ügyosztállyal. A korrupció sem állt távol tőle, többször hamisított bizonyítékot, ami miatt lecsukták Amanda Youngot, Gus Colyardot, Addison Cordayt, Xavier Chavezt, Laura Huntert, vagy épp Obi Tatet. Miután megcsalta a feleségét Kerryvel, fia, Daniel is eltávolodott tőle.

Miután Eric rábukkan Johnra a rejtekhelyén, rájön, hogy fia Daniel életveszélyben van. Elkeseredettségében rátámadt a férfira, aki végül elvitte a házhoz, ahol Daniel csapdába esett. A házban Amanda már várt Ericre, elkábította, kiláncolta, ő lett Amanda első kísérleti alanya. A nő meglepetésére Eric kiszabadult a csapdából, de végül nem tudott elmenekülni, és Hoffman hat hónapra bezárta egy cellába. Daniel Rigg próbájának végén Eric lelövi Rigget, majd pár másodperccel később két hatalmas jégtömb szétzúzza a fejét.

Érdekességek:

– az eredeti forgatókönyv szerint Eric lett volna a Fűrész IV főszereplője, de Donnie Wahlberg már nem akarta újra magára ölteni a szerepet, ezért a történetet átírták, és végül Rigg próbájára került sor. A forgatás megkezdése előtt Donnie végül beleegyezett, hogy egy kisebb szerep erejéig visszatér.

– a Fűrész III egyik törölt jelenetében Amanda brutálisan kivégzi Ericet.

– a karakter neve eredetileg Eric Mason lett volna.

Filmek:

Fűrész II, Fűrész III, Fűrész IV, Fűrész V

Kapcsolódó anyagok:

Utoljára frissítve: 2019.07.23.