Újra játékban – interjú a Spierig testvérekkel

Fűrész - Újra Játékban Interjú
Share

Amikor James Wan, és Leigh Whannel elkészítették az első Fűrészt, senki sem gondolta volna, hogy 103 milliós bevételig jut. Ennek eredményeképp a Lionsgate minden évben kiadott egy folytatást. Aztán a széria megfáradt, és 2010-ben, a Fűrész 3D-vel véget ért. Hét évvel később, Peter és Michael Spierig azt remélik, új életet lehelnek a Fűrészbe.

”A filmet Peter Goldfinger és Josh Stolberg írta. A Lionsgate titokban tartotta, és természetesen mi sem beszélhettünk róla, miután elolvastuk. Fokozatosan bontakozik ki a rejtély, és szinte elfelejted, hogy ez a Fűrész világában játszódik. Olyan, mint egy jó thriller film. Ez tett minket izgatottá.”

”Ha valami újat csinálsz, óvatosnak kell lenned. Nem vetheted el a sulykot. Oka van annak, hogy mitől ilyen népszerű ez a széria, és ezt tiszteletben kell tartanod.” – folyatta Michael Spierig.

A történetről nem árultak el sokat. Ami biztos, hogy a Jigsaw tíz évvel a Fűrész filmek után játszódik. Városszerte brutálisan meggyilkolt emberek hullái tűnnek fel. Minden nyom John Kramerhez vezet. De hogyan lehetséges ez? Valaki utánozza?

”Én is rajongó vagyok, imádom az előzetest, de nem árul el túl sokat. Vannak a filmben új elemek, de van, amit megtartottuk a régi filmekből. Az extravagáns csapdákat kedvelted, vagy inkább azokat, amelyek személyesebbek voltak? A Jigsawban kicsit mindkettőből van. A középutat választottuk.” – teszi hozza Michael Spierig.

Peter Spierig: Bár Tobin Bell karaktere már a Fűrész III-ban meghalt, az összes filmben jelen volt, akár videófelvételen, akár visszatekintésben. Ő a széria arca. Jigsaw nélkül nincs Fűrész film!

”Nyolcadik filmet elkészíteni nehéz. E film trükkje, hogy nem tudod eldönteni, ki a rosszfiú, de persze lesz egy csavar is, ami azt gondolom, hogy nagyon jóra sikeredett. Próbáltuk a legtöbbet kihozni a Jigsawból, és azt hiszem, ez sikerült is. A folytatások egyre véresebbek lettek, de ez nem azt jelenti, hogy jobbak is. Mi inkább egy thrillert akartunk készíteni, nem pedig a minél véresebb jelenetekre fókuszálni. Büszkék vagyunk rá, és alig várjuk, hogy Ti is megnézhessétek!”

A Jigsaw október 27-én kerül az amerikai mozikba, idehaza azonban már október 26-tól láthatjuk Fűrész – Újra játékban címmel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük