Kérdezz-Felelek Jigsaw módra

Egyéb
Share

A LionsGateUK Twitter oldalán nemrégiben kérdéseket tehettek fel a rajongók Tobin Bellnek, azaz Jigsawnak. Íme a kérdések és válaszok!

@levredudragon: Adna három okot, amiért megnézzük a JIGSAW-t?

Tobin Bell: A Jigsaw egy izgalmakkal teli film, Michael és Peter Spierig csodálatos rendezők, bámulatos színészi teljesítmény látható a filmben és a csapdák láttán szorongatni fogjátok a moziban a karfákat!

@itisnowsilence: Volt olyan szöveg az eddigi filmek során, amit improvizált?

Tobin Bell: „Ha tisztában vagy az emberi agy működésével, akkor nem hagysz teret a véletlennek…” /John Kramer – FŰRÉSZ V – 00:59:40)

@Stef_ann_ee: Üdv, Tobin! Melyik a kedvenc horrorfilmed? Volt, aki inspirált John Kramer megformálásában? Köszönöm a válaszod!

Tobin Bell: Legjobban a Fűrész II-t, illetve a Fűrész III-at szeretem. Illetve van még egy független Ausztrál film is, a Wolf Creek (A haláltúra – 2005), ami véleményem szerint igen erőteljesre sikeredett. És egyébként Tommy Lee Jones alakítása Gary Gilmore-ként (A hóhér dala – 1982) inspirált engem John Kramer megformálásában.

@DonPooky96: Melyik a kedvenc nem-horror filmje?

Tobin Bell: Három kedvenc, nem-horror filmem van. Az egyik címe: „A Rakparton – 1954”, Marlon Brando főszereplésével, a másik a „Délidő – 1952” című western-film Gary Cooper és Grace Kelly főszereplésével, a harmadik pedig a „Rocksuli – 2003”

@FrenchRKOFan: Nagyon szeretem azt a kapcsolatot, ami Jigsaw és a megmentettei között kialakult (mint Amanda és Dr. Gordon). Mit gondol ezekről a kapcsolatokról?

Tobin Bell: Nagyon szeretem a John Kramer és Amanda között lévő kapcsolatot (akit egyébként Shawnee Smith játszik). A forgatások során különleges kapcsolat volt közöttünk és szerintem nagyon jól sikerült bemutatnunk a kettejük között lévő kapcsolatot. Shawnee egy csodálatos színésznő.

@Elizabethh16: Melyik volt a kedvenc Fűrész film, amit forgatott és miért?

Tobin Bell: A FŰRÉSZ II forgatását nagyon élveztem, mert John Kramer túltette magát az élete kudarcain, és ebben a filmben el tudtuk magyarázni részletesebben miből kellett felállnia, és nagyon különlegesek voltak számomra a Donnie Wahlberggel forgatott jelenetek.

@VictoriaCassin: Hogyan készült fel egy olyan fejlett és mélyreható karakter megformálására/alakítására, mint Jigsaw?

Tobin Bell: Ugyanúgy készülök rá, mint bármelyik másik karakterre, akit alakítok a filmjeimben. Megkérdezem magamtól, hogy ki vagyok, hol vagyok, mit akarok, mikor akarom azt, amit akarok, illetve azt, hogy miként fogom azt elérni. Ilyen szempontból nincs különbség felkészülésben. Legyen szó egy űrhajós, egy cowboy, egy pap, vagy egy elszánt egyén, mint John Kramer eljátszásában. Mindegyiknél ugyanazt a munkát kell elvégezni.

@PrevetteRyan: Szia, Tobin! Az érdekelne, hogy mi inspirált arra, hogy John Kramer karakterét megformáld a Fűrész filmekben?

Tobin Bell: Elsősorban az inspirált, hogy szerettem volna együtt dolgozni Danny Gloverrel (Tapp nyomozó), akivel addig még sosem dolgoztam. Úgy gondoltam, hogy a Fűrész I. vége különösen remekre sikerült. Nagyon tetszett a filmnek az a koncepciója, hogy három férfit bezárnak egy szobába. És valamiből fizetnem kellett az autóm lízingelését.

@MarkHoofman: Milyen érzés volt órákon át a földön feküdni a Fűrész I. forgatása során?

Tobin Bell: Nos, a földön fekve picikét fáztam, mert többnyire nedves volt rajtam a ruha. De láthattatok engem, én feküdtem ott, nem volt dublőröm, vagy ilyesmi… végig én feküdtem ott. És mivel az a csúnya maszk ott volt a fejemen, senki sem akart velem ebédelni.

@Monster_Voices: Tobin, az, hogy eljátszottad John szerepét megváltoztatott téged, illetve a szemléleted a világról?

Tobin Bell: Mindenképp elgondolkodtatott engem arról, hogy jobban értékeljem a saját életem, a pillanatokat, és segített, hogy ne koncentráljak annyit az élet problémáira és nehézségeire, illetve az ilyesféle dolgokra. Folyton eltűnődöm ezen.

Fordítás: Cassone

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük