Két éves az oldal

Jigsaw.hu
Share

Hat év kihagyás után, 2017 július 9-én tért vissza a weboldalunk, hogy újra elhozzuk nektek a legfrissebb híreket a Fűrész világából. De hogyan is jutottunk a sawfilms.extra.hu-tól a Jigsaw.hu-ig? Az egész 2008-ban kezdődött….

2008 augusztus 1-jén közöltünk először hírt a Fűrésszel kapcsolatban. Az oldal természetesen nagyon kezdetleges volt, tinédzserként, megfelelő angoltudás nélkül indultunk neki, de olvasnivaló bőven akadt, hiszen már javában zajlott a Fűrész V promózása. Idővel a fordítások pontosabbak, az oldal pedig szebb lett, ami aztán saját tárhelyre költözött. 2009 szeptemberétől www.saw.hu címen voltunk elérhetőek, egészen 2011-ig. Mivel a Fűrész – látszólag – 2010-ben örökre véget ért, az oldal már nem volt életképes, így elköszöntünk mi is. Addig közel 130 000 látogatónk volt.

2017-ben bombaként robbant a hír, hogy Jigsaw (idehaza Fűrész – Újra Játékban) cím alatt a Lionsgate feléleszti az egyik legsikeresebb horror-szériát. Nem tétováztam, azonnal megkezdtem az oldal újraindítását egy másik név alatt. Hosszú éjszakákat dolgoztam az oldalon, ennek eredményeként 2017 július 9-én – közel 6 év kihagyás után – már újra elérhetőek voltunk. Az évek alatt megváltoztak a netezési szokások, ma már senki nem akar regisztrálni, vagy fórumozni, hiszen a Facebookon egy kattintással bármit megoszthatsz, kommentelhetsz. Ehhez igazodva eltöröltük a regisztrációt az oldalon és megszűnt a Fórum is. Ma már szerényebb számokkal büszkélkedhetünk, eddig nagyjából 34 000 látogató fordult meg az oldalon, de tartalomból továbbra sincs hiány. A friss hírek mellett közel kétszázezer karakternyi extra olvasnivalót találtok itt. Jelenleg egyedül szerkesztem az oldalt munka és egyetem mellett, ha szeretnél segíteni a fordításban, kérlek írj e-mailt a fureszfan@gmail.com címre.

A nyolcadik Fűrész nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, bár így is több, mint 100 millió dollárt sikerült összekalapoznia. Ennek ellenére a stúdió nem volt elégedett sem a film minőségével, sem a bevétellel, ezért kérdéses volt kapunk-e folytatást. Nos, a válasz nem, de a széria tovább él. 2020-ban érkezik a Fűrész spin-off, ami a hírek szerint nem kapcsolódik majd az előző filmekhez, sőt, Tobin Bell sem szerepel majd benne, ugyanakkor nem is hagyja figyelmen kívül az eddigi részeket. A történet a Fűrész világában játszódik majd, de más szereplőkkel, más gyilkossal, akit nem biztos, hogy Kirakósnak fognak hívni. A Lionsgate ezúttal viszont nem bízza a véletlenre, hiszen olyan rendezőt sikerült találni, aki már három folytatást is dirigált: Darren Lynn Bousman foglalja el a rendezői széket. MI már nagyon várjuk!

Köszönöm az eddigi figyelmet, ígérem, hogy a jövőben is mindig friss hírekkel jelentkezik majd a Jigsaw.hu!