Ha nem teljesít jól az új Fűrész, véget ér a széria

Spirál: Fűrész hagyatéka
Share

Miért kell jól teljesítenie az új Fűrésznek? A kilencedik film John Kramerre fókuszált volna. Mi változott? Az egyik bennfentes sorra vette az okokat. Íme a lista:

– az utolsó években a Lionsgate úgy érezte, hogy esik a filmek színvonala, de nem volt okuk változtatni semmin, míg végül a Fűrész VI csúnyán elhasalt a Paranormális jelenségekkel szemben.

– a Fűrész 3D végül azért kapott zöld utat, hogy a széria ne egy nagy csattanóval érjen véget, na és a 3D-s jegyárak is több pénzt hoznak majd.

– amikor felvázolták a Fűrész – Újra Játékban történetét, a Lionsgate egy cseppet sem volt elragadtatva a történettől. Szerintük nem így kellene visszahozni a Fűrész széria. Végül a Twisted Pictures meggyőzte őket.

– a Fűrész – Újra Játékban végül mind kreativitásban, mind bevételben alulteljesített.

– a szerződés alapján a Fűrész IX volt az utolsó esélye a Lionsgatenek, hogy a teljes produkciót a saját felügyelete alatt tartsa. Ezúttal a Lionsgate megálljt parancsolt a Twisted Pictures ötletének. Mivel a Fűrész – Újra Játékban leszerepelt, világossá tették, hogy sosem adnának zöld utat a folytatásnak. A Lionsgate azt akarta, hogy a széria visszatérjen a gyökerekhez, és a következő film teljes mértékben John Kramerre fókuszáljon, legyen az előzményfilm, vagy reboot. Ez még az előtt volt, hogy a Halloween a mozikba került volna.

-a Halloween óriási sikere végül a Lionsgate véleményét is megváltoztatta. A teljesen John Kramerre fókuszáló film ötletét elvetették (hiszen az semmi újdonságot nem hozott volna), helyette inkább az egész történetet átírták Chris Rock ötlete alapján. Chris Rock nem a forgatókönyvvel állt elő, inkább annak vázlatával.

– ha az új film nem teljesít jól, a széria minden bizonnyal véget ér. A Lionsgate nem szeretne sem John Kramerre fókuszáló filmet, és nem akarja folytatni a Fűrész – Újra Játékbant sem.  

– amennyiben hinni lehet a pletykáknak, ez az eddigi legdrágább Fűrész. A Lionsgate szeretné, hogy ez egy különleges  film legyen.

– az új film minőségben, és hangulatban is hasonlít majd az első trilógiára.