Mikor kerülhet mozikba a SPIRÁL?

Spirál: Fűrész hagyatéka
Share

A legújabb Fűrész film Chris Rock ötlete alapján készült, és tavaly nyáron forgatták le. A koronavírus, és egyéb okok miatt többször is változott a premier időpontja, a jelenlegi állás szerint a film 2021. májusában kerül a mozikba.

Nézzük hát mik az egyéb lehetőségek. Az alábbi cikk pusztán találgatáson alapul, semmiféle hivatalos bejelentés még nem érkezett a stúdió részéről.

1, marad a jelenlegi premier időpontja (2021. május 21):

a probléma az, ha még ki is tudnak nyitni a mozik teljes kapacitással, a SPIRÁL brutális konkurenciával nézne szembe. Ezzel bizonyára a Lionsgate is tisztában van.

2, tovább csúsztatják a premiert:

nem kizárt, hogy a film még májusban sem kerül a mozikba, hogy elkerülje a nagyobb riválisokat, de mivel rengeteg film vár bemutatásra, kérdés, mi lenne az ideális időpont.

3, a filmet eladják a Netflixnek, és Halloweenkor megjelenik:

ez jó döntésnek tűnne, ha megvalósulna. A vírus alatt több millióan fizettek elő a Netflixre, és a Lionsgatenek ez biztos bevételt jelentene. Bár nem termelne akkora profitot, mint amit a stúdió eredetileg várt volna, de így az esély is megmarad a folytatásra. Ráadásul néhány külföldi piacon – ahol nyitva vannak a mozik – a Netflix megjelenés előtt a mozikban is be lehetne mutatni a SPIRÁLT, sőt, ahol a mozik nyitva vannak, a SPIRÁLNAK nem lenne konkurenciája.

Ami biztos, hogy augusztus 6-án a Lionsgate konferenciát tart a befektetőknek, ahol szó eshet a jövőbeli tervekről, premierekről, s talán a SPIRÁLRÓL is elcsíphetünk valami infómorzsát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük