John Kramer

John Kramer sikeres mérnök volt, a Városmegújító csoport alapítója. Ingatlanjaikkal hátrányos helyzetű embereken segítettek. Mottójuk ‘Négy falból áll egy ház’ volt. Az első épület a Blake Drive 11235 alatt épült fel, ez volt a Gideon húscsomagoló üzem. Feleségül vette Jill Tuckot, aki gyermeket várt Johntól. A nő megnyitotta az Esély az életre klinikát, ami egy rehabilitációs központ volt, ahol drogfüggőket kezeltek. John egy itt rendezett partyn ismerkedett meg William Eastonnal, a biztosítási ügynökkel. Miután a Gideon üzem megszűnt, nem csak John és Amanda rejtekhelyéül, hanem néhány teszt helyszínéül is szolgált.

Egy este a drogfüggő Cecil úgy rácsapta Jill hasára az ajtót, hogy a nő elvetélt a hetedik hónapban. Ezután John eltávolodott a nőtől, majd depressziója akkor érte el a climaxot, amikor a férfit gyógyíthatatlan rákkal diagnosztizálták. John megpróbált öngyilkos lenni, de nem járt sikerrel. Ez volt az a pillanat, amikor rájött, hogy az emberi élet milyen értékes, és eldöntötte, hogy élete hátralévő részét az emberi természet tanulmányozásával fogja tölteni. Így született meg a Kirakós gyilkos.

A Kirakós gyilkos

John alanyai olyan emberek, akik látszólag nem értékelik az életüket. Mérnöki tapasztalatait felhasználva csapdákat épített, amelyekben az alanyokat nehéz döntések elé állította. Az első ilyen tesztalany Cecil volt, aki miatt Jill elvetélt. A Kirakós  ezután tucatnyi embert állított ilyen brutális próbatételek elé. Néhányan megmenekültek, néhányan a segítőjévé váltak. John azt akarta elérni, hogy megtalálja azt az embert, aki az örökségét majd halála után is továbbviszi.

Filmek:

Fűrész, Fűrész II, Fűrész III, Fűrész IV, Fűrész V, Fűrész VI, Fűrész 3D, Fűrész – Újra Játékban

Kapcsolódó anyagok:

Utoljára frissítve: 2019.07.23.