Fűrész VI – Interjú a stábbal és a szereplőkkel

Fűrész VI Interjú
Share

Meg kell mondanom, hogy a kezdetektől  fogva hatalmas rajongója vagyok a Fűrésznek ahogy a történet mindig tartott meglepetéseket mind az 5 részben és minden részben a vérontás egyre nagyobb. Így nagyon megtisztelőnek éreztem, hogy meghívtak az első hivatalos sajtó partira. Torontóba a nagyra várt SAW VI –al kapcsolatban. A filmet 2009 Október 23.-án mutatják be és leülhettem a legtöbb szereplővel, illetve stábtaggal kérdezgetni őket a sorozat legújabb részéről a JoBlo és az Arrow In The Head nevében. Egy igazi élmény volt mindenkivel beszélni, mivel a Fűrész csapatból már-már család lett és a legtöbben már az elejétől a csapatban vannak, amitől a légkör is jobb és persze jó hangulatból sincs hiány. Leültem beszélgetni magával Jigsaw-val is (Tobin Bell) akivel fantasztikus volt beszélni. Beszéltünk olyanról, hogy Sydney Pollock hogyan tanította meg neki levenni a kabátját egy újjal “A Cég” című filmben , hogy milyen jó volt újra Shawnee Smith-el dolgozni, Tobin mellett egyszerűen nem lehet unatkozni, nagyszerű fickó. A rendezővel, Kevin Greutert-el szintén beszéltem a film számos dolgáról és ő is egy közvetlen fickó. Az interjú után 10 percig csak az új “Star Trek-ről” tudtunk beszélni és hogy mennyire nagyszerű lett. Többek között még beszéltem a rendkívül elbűvölő Betsy Russell-el, az újonc Devon Bostick-el és még sok mindenkivel. Ha tovább görgettek megtaláljátok az interjúkat.

TOBIN BELL

Nos ti honnan jöttetek srácok?

Mi Montrealból de mindenhol vannak embereink akik interjúkat csinálnak és ilyen eseményekre ellátogatnak. Jó móka.

-Már emlékszem, beszélgettem valakivel maguktól. Ezeknek a weboldalaknak a nevei.. Egyszerűen nem lehet elfelejteni őket, mint például a Bloody-Disgusting.com (nevet) vagy legyen az bármilyen őrült név, amit kitalálnak.

Nos valójában ezt az interjút a társoldalunknak készítjük a “Arrow in the Head “-nek (Nyíl a fejben) ami egy horror hírekkel foglalkozó weboldal.

(Nagy nevetés) Ez nagyszerű.

Rendicsek, szóval jelenleg még 2 napot fog forgatni. Eddig mit gondol az új részről?

-Nagyon jól éreztem magam. Jó volt Peter Outerbridge-al dolgozni és ummm, Betsy Russell-el is aki nagyszerű (ekkor kimutat a szereplőkre a partin és mosolyog). Tényleg nagyon jó volt forgatni.

Úgy hallottam, hogy ebben a részben Jigsaw teljes cselszövésére fény derül. Erről mit gondol?

Reménykedem. Úgy értem, mindenképp bepillantást nyerhetünk John elméjébe és kaptok egy különleges idővonalat is a fimben, hogy rájöjjetek mi folyik éppen. Én mindig megpróbálok többet mondani a történetről és elmondani a közönségnek, hogy mégis mit miért tesz. Hoffman nyomozóval való kapcsolatáról is sokkal többet tudhattok meg. Látta a Fűrész V-öt?

Igen uram.

Nos, van egy jelenet benne, ahol Hoffman pont úgy ül, mint ahogy épp most. (Kimutat Costas Mandylor-ra, aki szintén interjút ad)

Csak nincs a shotgun az állához nyomva. (Nevet)

Pontosan. Nos, mit sikerült kiderítenie a 2 filmből Jigsaw és Hoffman kapcsolatáról? Mi köti őket össze?

Nyilvánvalóan Hoffman brutális módon elveszíti a húgát, aztán John Kramer elveszíti a gyerekét egy drogfüggő miatt, aki kihasználta a felesége kedvességét. Ez az érzés a “Lásd amit látok” és “Érezd amit érzek” szövegekben testesül meg és ez az, ami összeköti őket.

Igen és körülbelül erről van szó az V-ben és később nagyon fontos lesz, ahogy egyre több karakter jön a képbe.

Minden egyes új filmnél nem gondolja, hogy John (a visszaemlékezésekben) egyre inkább az élet tanára lesz nem pedig emberrabló és egy brutális gyilkos amit az elején éreztünk?

Nos, mindig az ellenkezőjét akarod létrehozni egy karakterrel. Mármint ez a lényeg. Egy új nézetet akarsz kialakítani és tudja az embereknek abból nagyon sok van. Miért játszanánk a nyilvánvalót? Majd megteszi, amit tennie kell. De nem muszáj… igazolni, amit tesz és úgy hiszi, hogy amit tesz az jó, még ha szörnyen brutális is. Az emberek elkövetnek szörnyű dolgokat és indokoltnak találják minden alkalommal és ez annyira igaz a mai társadalomra. Különösen amikor az erkölcsi iránytű beindul (Vicces kézmozdulatot csinál). És az emberek néha csak szenvednek ettől vagy valamilyen szinten összeomlanak és ez nagyon összefügg Johnnal…ő minden bizonnyal összeomlott. (Nevet)

Így igaz. John ötletei és nézetei nagyon összefügghetnek a mai közönséggel és emberekkel, akiknek minden megadatott az életben.

Pontosan. Pontosan. A film ilyen üzeneti azok, amire odafigyelnek a nézők. Emlékszem egy jelenetre a Fűrész IV-ből egy Cecil nevű karakterrel (a drogfüggő aki felelős John gyerekének elvesztéséért) és Johnnak a szükséges gonoszt kell alakítania (legalább az elméjében) ahhoz, hogy megmentse a fickót. Végül nem végződik jól Cecil számára, de az üzenet attól még ott van. Ez olyan, mint egy motorbalesetet szenvedett esete, akin segíteni akar valaki, akit pedig elüt egy kisteherautó. Aztán az emberek hazudnak, lopnak, csalnak és ez az ellentétes oldal ahol az emberek rossz dolgokat tesznek és elnyerik méltó büntetésüket. Habár a Karma téged is elérhet. John tovább akar éni azzal, amit csinál még ha fájdalmakat is elkell viselnie érte és ez jobban el van magyarázva a Fűrész VI-ban.

Óriási. Mindannyian hallottuk, hogy a nagyszerű Shawnee Smith végül visszatér a vászonra. Erre rá tudna minket vezetni, hogy mi lesz vele?

(Nevet) Ez jó. Ezt meg honnan hallotta?

Az oldalunkról és még néhány internetes hírforrásból akik nagyon örültek, hogy aláírta a szerződést.

Shawnee nagyon…ahogy tudja…fontos. Az ő karaktere (Amanda Young) az egyik fő pillére a Fűrész VI történetének és mindenki izgulhat, hogy miért is. Annyira jó, hogy visszajött és a rajongók is biztosan várták már. Mindenképpen üdvözlöm Shawnee-t a JoBlo-ról. Tetszeni fog neki. Megmondom, hogy vannak rajongói a JoBlo-nál.

Hallottam, hogy egy videójáték is kijön nemsokára. Volt valami köze az elkészültéhez?

(Nevet) Igen, volt. A hangomat adtam a játékhoz. Voltak alkalmak, amikor az olvasott szöveggel nem nagoyn értettem egyet, így tettem hozzá magma a játékhoz. Viszont jó móka volt.


Akkor biztosan mondhatjuk, hogy John nem fog háttérbe szorulni?

Én nem tervezek semmilyen háttérbe szorulást. Tovább folytatom a munkám, míg megbizonyosodok róla, hogy a Fűrész történet hosszú ideig erős marad.

Milyen volt dolgozni Kevinnel (Rendező)?

Eddig fantasztikus volt. Jó vele dolgozni. Nagyszerű vágó, meggondolt és kedves személy egyben. És azzal, hogy meggondolt azt értem, hogy kedves és türelmes a sátbbal és a színészekkel. Ezt nagyon csíptem benne. Adott nekem pár tippet néhány dologról a forgatás alatt ami jó segítség volt és összességében egy nagyon dörzsölt pasas.

Nos, köszönöm a rám szánt idejét, Tobin.

Én köszönöm! Jó volt önnel beszélni.

KEVIN GREUTERT

Nem az “Arrow In The Head”-ből volt a főnök a Fűrész II-ben?

Igen, ? volt az a fickó, aki bemérte a videójelenet. A neve John Fallon.

Ő az a fickó. Azt hiszem volt néhány közeli róla és pár sora is volt. Jó volt.

Mivel maga volt a vágója az eddigi filmeknek, biztos vagyok benne, hogy van egy egyedi látásmódja a filmről.

Igen, nagyon is. Még két napot forgatunk. Tegnap megnéztem Stanley Kubrick “Ragyogás” című filmjét DVD-n aztán ma megnéztem a “Star Trek”-et a moziban és máris néhány jelenetet újra fel akarok venni.

A “Star Trek” hihetetlen volt.

Nos, a képhatás és effektek fantasztikusak voltak. Imádtam a piszkos, rendetlen és energetikus használatát a kamerának. Nem volt annyira eget rengető, de mindenképp ott volt, mint a Bourne filmek. Egy Christopher Rouse nevű nagyon jó vágó Oscar-t kapott érte.

Megérdemelte.

Igen, ez bizonyos és egy olyan akciófilm, mint az utóbbi Bourne film nem olyan dolog, amit minden vágó megtudna csinálni. Az igazi vágás egy karakter dráma. Ha valami rendszertelen dolgot kell csinálnod és mégis sikerül a történetet elmondani vele, akkor sikeresen dolgoztál. Megpróbáltam ezt betenni a Fűrész VI-ba és nagyon tetszik. Az ember nem mindig örül teljesen és mindig gondolod, hogy még többet is ki lehetne hozni belőle.

Igen, a rendezők mindig találnak valami kivetnivalót a filmjük végén.

Pontosan, és ez egy kemény dolog. Nagyon szeretem a közeliket de amikor a díszletben vagy, az emberek emlékeztetnek arról, hogy annak az embernek az arca 20 méter nagy lesz a mozivásznon és hogy talán visszább jöhetnél, erre én…talán visszább jöhetnénk (hezitálva). A tegnapi forgatáson Tobin Bell-el…nos…(Nevet)…Nagyon nehéz leírni anélkül, hogy elárulnék valamit de volt egy rendkívül közeli Tobin arcáról. A szoba túlsó végéből kezd sétálni és nagylátószögű objektívet használtam, így egy hatalmas felnagyítás van a karakterre ahogyan közelít a kamerához. Aztán mondd egy sokatmondó szót.(Nevet)

(Nevetve) Valami olyasmit, amitől a rajongók már tartanak?

Nem, ez egy teljesen új dolog. És suttogtak a fülembe, hogy “Ez túl nagy” és hogy “Túl közel vagy” és én pedig: nem baj, csináljuk. Nagyon jó volt a “Star Trek”-ben, a 40%-os közeli felvételek nagyon kimutatták a karakterek érzéseit.

“A sötét lovag” egy másik példa, amire gondolok most. A Joker bemutatása a bankrablásnál amikor az arca megjelenik a hatalmas IMAX vásznon. Lenyűgöző!

Tényleg az. Lényeg, hogy nemsokára jön a film. Már nem nagyon szeretnék beszélni róla, de nemsokára jön. Bevontam Andrew Coutts-t a munkába, akik a segéd vágó volt mellettem, de most a VI résznél , ő lesz a fő vágó amíg én rendezgetek. Majd lesz beleszólásom, hogy menjenek a részek össze, de ő a fővágó.

Gördülékeny forgatás volt?

Igen, egész jól ment. Nem azt mondom, hogy könnyű volt, de jó. Még sokat kell tanulnom.

És Shawnee Smith-el dolgozott együtt akinek ez lesz a nagy visszatérése. Ő fontos az új történet-vonalban?

Hát persze! (Nevet) Igen, ha már itt vagyunk, kell Shawnee Smith ebbe a filmbe. Először is, nagyon sok megválaszolatlan kérdés van és az ő karaktere a kedvencem, leszámítva persze Jigsaw-t. Megpróbálok több választ el?hozni a múltjából és ha sikerül a film, akkor azt hiszem nagyszerű emberi dráma lesz.

Szóval, most kijön az új Fűrész videójáték, lesz valami kötődése a VI. részhez?

Tudja a játék teljesen egyedi lesz. Csak kevés részletet tudok a játékról. Amikor az első filmen dolgoztunk, akkor volt néhány cikk, hogy csináltunk egy Tapp nyomozós jelenetet (Danny Glover) és az egyik cikkíró neve Oswald McGillicutty volt (amin a feleségemmel viccelődtünk). Amikor meglátták a nevet röhejesnek tűnt, de úgy néz ki a név egy karakterként szerepelni fog a játékban. Azt is tervezték, hogy úgy nézzen ki az a szereplő, mint én, de a játékstúdió már megtervezte a karaktert. (Nevet)

(Nevet) Az klassz.

De ha már a játékról beszélünk, remélem Tapp nyomozó benne lesz, de többet nem is tudok mondani róla.

Azt tudja már mikor láthatunk egy Teaser Trailer-t a filmhez? A teaser-ek is legendássá válnak, mindegyik annyira egyedi.

Ummm…Nem is tudom. Akartam egyet készíteni a hétvégére de még nem sikerült bekerülnöm a vágószobába megcsinálni. Általában a Comic-Con előtt készül el és Júliusban jön ki. Nagyon izgatott vagyok vele kapcsolatban és nagy izgalommal tölti majd el a közönséget.

Nos, értékelem, hogy időt szakított rám és sok sikert a filmhez.

Köszönöm!

BETSY RUSSEL

Szóval mennyire van benne a Fűrész VI történetében?

Annyira leszek benne, mint a Fűrész V-ben. Végre kiderül, mi van a dobozban amit az utolsó filmben láthattak.

Basszus, ez lett volna az utolsó kérdésem önhöz. (Nevet)

(Nevet) Igen, nos azt nem mondhatom el mi van a dobozban, de az biztos, hogy a filmben kiderül és egy nagyszerű dolog lesz. Nehéz akármit is mondani róla anélkül, hogy részleteket árulnék el. Ha elmondanám mi van benne, akkor miért jönne el a filmet megnézni?

Annyira fontos dologról van szó?

(Nevet) Igen, de még mindig nem mondok semmit.

Milyen érzés volt forgatni?

Nagyszerű, szeretem Toronto-t de nagyon hiányoznak a gyerekeim. Los Angeles-ben lakom szóval nagy dolog idáig eljönni egy kis időre. Néhány hétig voltam itt. Kevin nagyszerű és biztosan tudja, mit szeretni tenni.

Sokkal többet fog együtt tölteni a karaktere(John ex-felesége) és Tobin Bell a múltbéli kapcsolatukban, amit flashback-ek (Visszaemlékezések) formájában láthatunk majd?

Ó igen, abból sokkal több lesz. Azt is megtudják hová tart a karakterem. Jó lesz, vagy gonosz? A sötét oldalon lesz vagy sem?

Nos, köszönöm szépen! Egyébként imádtam a “Magániskola” (Private School) című filmben. (Mosolyogva)

(Nevet) Nagyon szépen köszönöm!

DEVON BOSTIC

Milyen érzés egy ilyen horrorba belecsöppenni, mint a Fűrész sorozat?

Nagyon jó érzés, és mivel angyon imádom a többi filmet, így izgalmas.

A Fűrész VI-ban betöltött szerepedről tudnál egy két információval szolgálni?

Egy Brent nevű dühös tizenévest játszom. Az anyámmal együtt vagyunk egy csapdában és egy nagy dologról kell döntenünk.

Van valami nagy szerepe a karakterednek az egész Fűrész-történetben?

Ó igen, mindenképp. Ott vagyok a végén, az biztos.

Milyen volt Kevinnel dolgozni?

Nagyszerű volt, mindent megkönnyített. Nagyon beleéli magát. Elég időt is hagy a színészeknek mert nem mindig egyszerű arra az “érzelmi helyre” jutni ahová elkell a Fűrész VI-ban.

Szóval akkor eddig nagyon tetszik?

Igen, nagyon. Szerintem ezt a részt mindenki imádni fogja és nagy sikere lesz. Egy pontoon van benne egy hatalmas csavar, ami hihetetlen lesz. Dolgoztam Peter Outerbridge és ő is nagyszerű. Egyszerűen fantasztikus és sok igazságot hoz ebbe a elcseszett szituációba. Nagyszerű lesz!

Klassz, köszi, hogy időt szakítottál rám!

Nincs mit. Én köszönöm!

DAVID HACKL

Az összes Fűrész filmnek ön volt a díszlettervezője, maga szerint milyen lesz a legújabb rész?

Tudja ez vicces. Nagyon sok ember azt mondta “Uhh…Fűrész VI…miért?” de én ezzel az új filmmel imádom a történetet. Úgyan úgy szerettem az összes többi részt is.

Ez a franchise az ön gyereke.

Igen az enyém, így szeretem. A színészek nagyszerűek, a díszletek fantasztikusak. Összességében szerintem nagyon jó vilm lesz. Nagyon megizzadtunk, hogy ilyen jó legyen. Ezzel a stábbal és szereplőkkel egy családot alkottunk, ez teszi könnyűvé másoknak, hogy véleményt alkossanak és végeredményként mindenki meghallgatja őket. Jó hangulatba hoz mindenkit, már a legelején segít mindenben. Ha valaha is lett volna egy ember is, akit az egója vezetett volna akkor minden bizonnyal nem lett volna helye a családban.


Hogyan érzi, a VI.-rész másabb lesz, mint a többi?

Nem a különbségekről van szó, hanem a dolgok fejlődtek. A csapdák a filmben végig óriásiak. A díszlettervező összerakott néhány lenyűgöző díszletet ami megadja az alaphangulatot. Hihetetlen mennyire mechanikusak ezek a csapdák és nagyon nehezek. Meg kell tervezni a csapdát, megépíteni aztán kivinni a forgatásra, közben vigyázva, nehogy tényleg megöljön valakit. Ha nem jól kezelik ezeket a csapdákat veszélyesek is lehetnek. Sokáig kellett tervezni őket. Ösztönösen hatónak kell lennie. Amikor ránézel egy csapdára, pontosan kell tudnod mi fog történni vele és ezt tudnia kell a közönségnek is.

Ez egy dolog, amit szeretek a Fűrész filmekben, hogy nagyon gyakorlatias, ellenben manapság rengeteg horror filmet látunk, amelyekben CGI (Számítógépes animáció) használatával rémisztik az embereket stb… “A barlang” az egyik kedvenc példám erre.


Pontosan és az ilyen filmek gondolkodtatják el a közönséget és hitetik el mi történik. Szomorú, mikor az emberek azt mondják, hogy egy sorozat darabjai csak egyre rosszabbak lehetnek, miközben ez közel sincs így. Nézzék csak meg a “Batman: Kezdődik!” és a “Star Trek” esetét.

Úgy hallottam a Fűrész VI lesz az eddigi legvéresebb.

Nos igen, eléggé véresre sikeredett. A nyitó jelentben,mondtam is Kevinnek, hogy kizárt dolog hogy ezt a jelenetet engedélyezi az MPAA (Motion Picture Association of America – Filmes jogvédő szervezet). Nevetetett és azt mondta:

“Tudom, felveszünk néhány alternatív jelenetet” de az igazat megvallva, eléggé hátborzongató és sokat hagy a képzeletünknek is. Nem mindig lehet látni, de az elméd csak úgy barangol és nem tudod mi van. Habár a végén Tobin az, aki összetartja az egészet és végig az összes filmben, mivel ő a legnagyobb.


Nagyon köszönöm, hogy időt szakított rám!

Részemről a szerencse!