Interjú Baradlay Viktorral

Interjú-hazai
Share

Legújabb interjúnk Baradlay Viktorral készült, aki Eric Matthews magyar hangja. Köszönjük az interjút!

Hogy sikerült megkapnod a szinkronszerepet?


Igazából ennek nem volt semmi előjele. A mozifilmes munkáknál szokott úgynevezett casting lenni, ahol kiválasztják, hogy ki kapja az adott szerepet. Ez ugyan mozifilm volt, de a mozikban csak felirattal játszották. Épp ezért gyakorlatilag kaptam egy telefonhívást, hogy ráérek-e ettől eddig, és csak a helyszínen tudtam meg, hogy min is dolgozunk épp.


Körülbelül mennyi ideig tartott a munka?


Nem emlékszem pontosan, de az én jeleneteim kb. 2-3 órán át tartottak.


Ismerted a franchise első részét, amikor a Fűrész II-n dolgoztatok?


Ismertem, de nem láttam előtte, csak tudtam, hogy valami nagyon véres nagyon brutális horror.


Tudnál néhány mondatot szólni a karakterről, akit szinkronizáltál?


Ajjajj…nehéz kérdés, mert én csak egyszer láttam a Fűrész II-t és azt is a barátaimmal kissé illuminált állapotban. A rendőr fia, aki a végén meghal? Vagy nem? 🙂


A Fűrész II óta további 4 folytatás elkészült. Nyomon követed a többi filmet? Ha igen melyik a kedvenc részed, és szereplőd? Ha nem, miért?


Az igazság az, hogy a kettőn kívül egyik részt se láttam. Nem azért mert nem tetszett, csak szimplán sose volt rá lehetőségem, hogy megnézzem. Otthon nem akartam, inkább moziban nagyobb társasággal, de ez valahogy sose jött össze. Ettől függetlenül láttam jeleneteket a különböző gyilkolási módszerekből és mit ne mondjak, elég impozánsak… 🙂


Mint tudjuk, az első rész bevétele még mindig fedezi az összes eddigi folytatás gyártási költségeit. Szerinted mi a titka, hogy a F?rész a világ legsikeresebb horror sorozata?


Ezt nem tudtam. Szoktam nézni a gyártási költség-bevétel adatokat és ott mindig azt láttam, hogy jóval többet kaszál a Fűrész mint amennyibe került. Ennek talán a minőség lehet az oka és mint a franchiseoknál szokás, a bizalom.


Jelenleg dolgozol valamilyen szinkronszerepen? Ha igen, tudnál róla néhány szót szólni?


Jelenleg kevesebbet dolgozom mint régen így érettségi utolsó évében, de pl. a Hannah Montana c. csodán szoktam dolgozni mostanában.


Végezetül pedig mondanál néhány szót a hazai Fűrész rajongóknak?


Kívánom, hogy a következő, ha jól tudom 3D-s rész még brutálisabb és izgalmasabb legyen mint az előzőek.