Fűrész 3D – DVD kritika

Fűrész 3D
Share

Alább Flint Sullivan nevű felhasználónk DVD-kritikáját olvashatjátok. Kommenteljetek!

Íme a kérdés: Vége a Fűrész szériának? Hivatalosan nagyon is, azonban a filmtörténelem bizonyította, hogy a Last Chapter nem több puszta reklámfogásnál. Akárhogy is legyen, egyelőre az UTOLSÓ FEJEZET alcímen megjelent hetedik Fűrész marad zárórésznek. A vélemények megoszlanak a végső játékot illetően, azonban az tény, hogy minden rajongónak kötelező darab-mint minden eddigi rész.
Szinkron: Nos, eddig e sorok írója sem szimpatizált a magyar vonatkozással, ám abban egyetértünk, hogy Végvári Tamás telitalálat Tobin Bell/Jigsaw hangjaként, így a sajnálatos módon elhunyt művész helyére új hang került, méghozzá Barbinek Péter személyében. A változás nagyon furcsa, más a hangkarakter, azonban meglehet szokni a változást. Pipa. Mark Hoffman és Jill Tuck szinkronja a megszokott-mind a ketten meglepő módon beleadnak apait-anyait, valamint Seszták Szabolcs Gibsonként is remek választás. Gordon szinkronhangjában változás történt, Dörner Györgyöt az inkább ironizáló hangon megszólaló Hól Nándor váltja, habár a változás ellenére nem rossz a választás, csupán érthetetlen a szinkron rendez? döntése.Azonban Bobby Dagen hangkaraktere teljesen elüt a figurától, nagyjából hasonló baklövés, mint ami William Easton-nél is megtörtént a hatodik részben, bár annál valamivel jobb az összkép. Minden más aktressz viszonylag rendben van, így összességében elmondható, hogy a szinkron korrektre sikeredett, de (mint mindig) most is az eredeti hangot részesítem előnyben.
Minőség: Ami a képet és hangot illeti, csak a legjobbakat lehet róluk elmondani. A kép transzfere talán a legjobb, amivel DVD-n valaha találkoztam. Pengeéles, kontrasztos, tiszta, már-már a Blue-ray tisztaságához mérhet?. A hang magyar és angol 5.1, szokásos felhozatallal, azonban az angol DTS az eddigi legjobb DVD hangminőséget produkálja. Telt, erős, dinamikus és szakít, bár minden lemezen lev? DTS ennyire tökéletes lenne!
Extrák: Itt kezdődik a gond. Röviden, tömören összefoglalva: Egy az egyben lespóroltak minden extrára valót a lemezről, hiszen az extrák menüpont, mint olyan nem található meg az egyszerű, de hangulatos menüben. Kritikán aluli, hogy SEMMI más nincs a lemezen, még egy vacak előzetes sem. Ráadásul nem éppen Rendez?i Változat az, amit elénk toltak. Annyi a változás, hogy a film elején a “BURG/KOULES/HOFFMAN Production” felirat után a Dunstan/Melton író duó nevét is behozták, valamint a 2-es régió kódoltság véget félszeresen pergősebb kópiát kaphattunk, ami legalább jó.
Összhatást tekintve nem lehet sok mindent elmondani. Korrekt szinkron és az, hogy van. Habár a kép és hang minőség kiemelkedő az eddigi DVD palettán, azonban szégyenteljes, hogy alapkövetelményei, technikai követelményei miatt lehet csupán dicsérni a kiadást, nem másért. Pláne, hogy mindez 2990 Ft-ot koóstál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük