Interjú Hajnal Jánossal

Interjú-hazai
Share

Interjú sorozatunk folytatódik! Az elmúlt években sikerült interjút készítenünk többet között Seszták Szabolccsal, Danis Elzával, Baradlay Viktorral, vagy épp Kőszegi Ákossal. Most Hajnal Jánost, a Barátok közt sztárját sikerült elérnünk, aki maga is ismeri a Fűrész szériát, és hajlandó volt válaszolni néhány kérdésünkre.

Jigsaw.hu: Aki nem figyeli árgus szemekkel az összes Fűrész részt, elveszhet az egyre bonyolódó történetben. Te mire emlékszel, mikor, és hogyan csöppentél bele a Fűrész-univerzumba?

Hajnal János: Még nem voltam 20 éves. Az egyik legjobb barátoméknak volt egy üres házuk, ott bandáztunk minden este és zabáltuk a filmeket. Akkoriban még a DVD biznisz dübörgött. Emlékszem, hogy a Fűrész 1-et nagyon sokszor láttuk. Teljesen új élményként hatott ez a film akkoriban…

Jigsaw.hu: Talán nem túlzás azt mondani, hogy 10-ből 9 rajongónak az első trilógia a kedvence, azon belül pedig az első rész. Mi volt számodra a legemlékezetesebb jelenet a filmben?


Hajnal János: A legemlékezetesebb jelenet természetesen az első rész végén mikor felkel az addig halottnak hitt szereplő.

Jigsaw.hu: Az első rész bevétele még mindig fedezi az eddigi folytatások költségeit. Szerinted mi lehet az oka, amiért a Fűrész a világ egyik legsikeresebb horror-szériája lett?

Hajnal János: Szerintem egy új műfajt teremtett. Nem tudnék neki nevet adni, de nem igazán tudok hasonló filmeket mondani, amiben ennyire pattanásig feszítik az ember idegeit. Gondolkodni is kell, mint egy jó thrillerben, ugyanakkor hátborzongató kegyetlenséggel bánik az emberi testtel.

Jigsaw.hu: A legutóbbi epizód (Jigsaw, magyarul Fűrész – Újra Játékban) hét év kihagyás után, 2017 októberében világpremierként debütált a magyar mozikban, amit a magyar rajongók meg is háláltak, hiszen idehaza ez a rész lett a legsikeresebb. Mi ott voltunk a premier előtti vetítésen. Te láttad a folytatásokat, vagy ha nem, tervezed behozni a lemaradásod?

Hajnal János: Én a legújabb részt már nem láttam. Az első volt a legmeghatározóbb, aztán a többi rész egyre érdektelenebbé vált számomra. Úgy éreztem a barbárságra került a fókusz. Nem hiszem, hogy bepótolom, már nincs meg a fejemben a többi rész sem. Teljesen összefolyt.

Jigsaw.hu: Több, úgynevezett szabaduló-szoba van Magyarországon, de Budapesten kifejezetten a Fűrész világára épülő szobát próbálhatjuk ki. Gondolkodtál már rajta, hogy megmérettesd magad egy ilyen pánikszobában, mondjuk pont a ‘fűrészesben’?

Hajnal János: Igen, régóta tervezem. Persze egyedül nem merném.

Jigsaw.hu: A Barátok köztön kívül hol láthat téged a közönség? Milyen darabokban játszol most? Mesélj egy kicsit!

Hajnal János: Jelenleg 4 különböző előadásban játszom. Ebből 2 a Pesti Művész Színházhoz tartozik, amivel járjuk a világot. A PartVonal Műhellyel játsszuk a Bánk az esküdtszék előtt-et a József Attila Színházban, ami egy ifjúsági beavató színházi előadás. Végül, de nem utolsó sorban pedig látható vagyok A Pincérben, amit a B32 Galériában játszunk nagy sikerrel Gubík Ági csodálatos kolleganőmmel.

Jigsaw.hu: Végezetül pedig, mit üzennél a magyar Fűrész rajongóknak?

Hajnal János: Azt üzenném, hogy óvatosan a bűnökkel, mert van ez a játék..

Köszönjük az interjút, és további sok sikert kívánunk a jövőben!

Kövessétek Jánost a FACEBOOKON és az INSTAGRAMON!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük