Így készült: Billy papírmakett

Egyéb
Share

A héten egy újabb fan-art érkezett, ezúttal Billyt készítették el oxygami technikával. Attila azt is elárulta, hogyan készülnek az ilyen érdekes papírmakettek:

A sablon általában pdf formátumban van, ezt kell kinyomtatni. Én 220 grammos, anyagában színezett kartont használok, mivel a gyártásnál színezik a papírt, nem nyomva van rá a szín, így a vágások mentén nem fehér a papír, ami eléggé rontaná a végeredményt szerintem. Ha ki van nyomtatva a sablon, az egyes elemeket ki kell vágni, ezek többnyire meg vannak számozva, szépen sorban lehet haladni. Hajtás előtt célszerű megkarcolni a kartont, mert ez már elég vastag, karcolás nélkül nem igazán lehet szépen meghajtani. Ha ez megvan, jöhet a ragasztás. Pici fülekkel vannak egymáshoz ragasztva az elemek, a fülek is számozva vannak, illetve ahova ragasztani kell, azok a részek is, az azonos számokat kell egymáshoz ragasztani. Az oxygami érdekessége még, hogy kizárólag egyenes vágásokból és hajtásokból áll, semmi íves nincs benne. A sablon neten megvásárolható, szükség van még kartonra, precíziós ollóra, univerzális hobbiragasztóra, vonalzóra, illetve egy kifogyott tollra. Elkészítési idő nagyjából 18-20 óra. Billy 15 A/4-es oldalból áll, kb. 40 centi széles, 40 centi magas, 20 centi mély.

Köszönjük, hogy elküldted nekünk! Attila munkáit IDEKATTINTVA tudod megnézni. A többi rajongó által készült dolgokat a Fan-art menüpont alatt tudod megtekinteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük