Fűrész III: Darren Lynn Bousman interjú

Fűrész III Interjú
Share

A mai interjú szintén 2006-ban készült a rendezővel, Darren Lynn Bousmannal. Még rengeteg cikkel jövünk, amik a Fűrész III-hoz kapcsolódnak, érdemes lesz a hétvégén többször is meglátogatni a weboldalunkat.

Darren Lynn Bousman (rendező)

Miért vállalta a Fűrész III-at?

Amikor a második rész elkészült, úgy éreztem itt végem van, mindennek vége. De Gregg Hoffman vezetésével és James, Leigh és én, mi együtt, tudtuk, hogy a Fűrész folytatását valaki másra kell bíznunk. Biztosítani akartuk, hogy az integritását meg is tudja őrizni. Mindezek tetejébe a sztori is ütött. Nekem nagyon tetszett. A kirakós utolsó darabja az volt, hogy beleegyeztünk ugyanebbe a stábba. Beleértve a producereket, számos színészt, szinte mindenkit. Ugyan az volt a forgatási helyszín, az irodám, a szállodai szobám. Minden olyan ismerős volt ettől.

Milyen a történet?

A harmadik részben Kirakós visszatér. Ismételten hozza a rossz formáját, menekülésben van újfent. Ezúttal mégis sokkal nagyszabásúbb terve van, amit megpróbál teljesen véghez vinni, és nyilvánvalóan az egészsége nem szolgál valami jól. Ezért elrabol egy szerencsétlen orvost, akit kényszerít, hogy őt életben tartsa, míg végre nem hajtja a nagy tervet, élete legfontosabb feladatát.

Milyen Lynn?

Lynn nagyon érdekes szereplő, mert korántsem tökéletes. Sok hibája van. Démonok gyötrik. Sebészorvos, aki egykor híres volt és Kirakós elrabolta.

Milyen Jeff?

Jeff egy zaklatott jellem. Alapjaiban az ő története egyfelől egy pokoli utazás. Rákényszerítik, hogy nézzen szembe a legkomolyabb félelmeivel. Vagyis saját dühével, bosszúszomjával és vérszomjával. A fiát halálra gázolja egy részeg autós, amit képtelen megbocsájtani és elfelejteni. Ebbe belerokkan.

Milyen Kirakós és Amanda kapcsolata?

Kirakós és Amanda kapcsolata talán a legérdekesebb az egész filmben. Főként, mert annyira elmélyült és tömény. Shawnee és Tobin kitalálta az egész múltjukat, hogy kik ők, honnan jöttek. Közismert mondás, hogy egy nézés többet elárulhat, mint egy mondat. Ezzel maximálisan egyetértek, mert ha csak mimikával kommunikálnak is, az többet mond, mint amit Leigh-vel leírni tudnánk. Szerintem nagyon szeretik egymást. Hívhatjuk bárhogy: apa-lánya, tanár-diák kapcsolatnak, vagy csak szeretőknek. Fontosak egymásnak. Ezt az üzenetet hordozzák az első pillanattól a végéig.

Milyen Kirakós búvóhelye?

Kirakós élettere elég jelentősen bővült a harmadik részre. Az első részben még az agglegények édes életét élte. A második részben már az ‘egyszobás lakás rabja’ típusú volt. A harmadikban már van egy raktára. David Hackl óriási díszletet alkotott. Kellett is ez a váltás, hogy megújulhasson, főként Amanda jóvoltából.

Milyen a szereplőgárda?

Újra felkértük Shawneet, Tobin és Dina Meyert, akik nélkül nem jött volna össze. Ez remek! Egy rendező számára mindig élvezet azokkal dolgozni, akik ismerik a film múltját és a szereplőket. Nem kell a nulláról indulni. Már kész alapja van a szereplők tetteinek. Kirakós, akit Tobin Bell alakít, jegyzetfüzet tömböket írt tele a jellemzőivel. Mit szokott reggelizni, milyen vallású, házas-e, van-e gyereke, melyik gimibe járt, mit tanult az egyetemen. Minden ilyet kitalált a legapróbb dolgokig és összeírta magának. Shawnee viszont jellemváltozáson megy keresztül, ha jobban megfigyeljük. Nagyon érdekes.

Milyen Leigh Whannell?

Óriási figura! Érti a világ csízióit, mivel ő maga teremtette meg. Neki köszönhető a filmnek és mondanivalójának finomítgatása.

Milyenek a csapdák?

Az a jó a folytatásban, hogy a csapdák fizikai és lelki csapdák is egyben. Aki azt hiszi, hogy bírja a gyomra a véres, amputálós jeleneteket, az higgye csak el nekem, hogy itt tényleg egy tonna vérről beszélünk. Viszont az érzelmi vonal a szereplők közt sokkal jobban izgatott. Hogy mi motivál egy-egy szereplőt.

Forrás: a hazai DVD megjelenés, a Budapest Film gondozásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük