Fűrész III: Mark Burg, Oren Koules interjú

Fűrész III Interjú
Share

A Fűrész maratonunk folytatódik! Ezen kívül még három interjúval, összesen két bejegyzéssel jelentkezünk, mielőtt továbblépnénk a Fűrész II-höz. A maraton előreláthatólag június első felében ér majd véget. A mai cikk forrása a hazai DVD megjelenés, a Budapest Film gondozásában.

Mark Burg (producer)

Milyen a film?

A második rész sikere után tudtuk, hogy lesz folytatás. Mi eleve szerettük volna életben tartani Kirakóst. Egyesek szerint meghalhatott volna a második rész végén. De ha ott megfigyeljük, vág egy apró mosolyszerű grimaszt. Nem akarok túlzásokba esni, de Leigh Whannell szerintem az egyik legjobb forgatókönyvíró Hollywoodban. A harmadik rész hiába nagyobb és jobb, mint az első két rész, büszke vagyok rájuk, és szeretem is őket. De most többet agyaltunk a forgatókönyvön, mivel egy kicsit korábban elkezdtük. Darren Bousman pótforgatásra is kapott lehetőséget, nőtt a költségkerete is, hogy azt nyújthassuk a közönségnek, amit szerintünk elvárnak tőlünk. Azaz több akciót és még több feszültséget. Ettől sokkal félelmetesebb is lett.

Ha a közönség okos:

Azért mondom, hogy nagyobb film, mert a nézők nem hülyék. A célközönségünk nem lehet ostoba. Filmjeink az okos, intelligens srácoknak készülnek, akik szeretnek rettegni és kíváncsiak, hogy mi történik a film folyamán. Nagyon úgy érzem, jó úton haladunk afelé, hogy a néző azt kapja, amit akar. Majd meglátjuk. Elkészült a forgatókönyv Leigh Whannel briliáns keze nyomán, és még több fordulat várható ebben a részben, mint az előzőekben.

Milyen a stáb és a film?

Minden résznél szinte ugyan az a stáb dolgozott, ugyanaz a díszlettervező, operatőr, vágó, vagyis ugyanazt az érzést vittük tovább, amit megszokhattak, a zeneszerzőnk is ugyanaz volt. És nem könnyű. Nehéz új ötletekkel előrukkolni, és sokan kellettünk hozzá, de a vége ugyanolyan furfangos, mint a többié volt, és szerintem meg fognak az emberek döbbenni. Biztos sokan elő fogják venni még párszor, hogy felkutassák az apró utalásokat az előző részekre, vagy hogy jobban megértsék, mert a közönség imádja ezt.

Milyenek a csapdák?

A csapdáink kegyetlenek. Félelmetesek. David Hackl zseniálisan kolosszális díszleteket gyártott. Dave volt a második és harmadik rész díszlettervezője. Igazán szabadjára engedte a fantáziáját. Megcsillantotta a legsötétebb oldalát.

Milyen Darren Lynn Bousman?

Darren az első rész szerelmese. Értette a filmet, ismerte a szereplőket, tudta, hogy Kirakós kicsoda, akárcsak James Wan. Tudta, hogy mire képes, és mire nem. Jobban tudja bárkinél, akit ismerek, hogy mit akar a közönség, és azt is szállítja nekik újra és újra. Nincs még egy ilyen eszes rendező Hollywoodban, mint Darren Bousman. Egyszerűen csak neki van annyi gógyija, hogy a forgatókönyv, a sztori, a szerepek, és a fényképezés olyan legyen, amilyet még moziban nem láthattak.

Oren Koules (producer)

A filmek sikereiről:

Azt hiszem ez a mi szerelemgyerekünk. A rajongók annyi mindenben segítettek, hogy örömmel vágtunk neki a kihívásnak, hogy mindig jobbat alkossunk.

Milyen a stáb?

Az alapvető dolog itt az volt, hogy James Wan, Leigh Whannel….azaz Darren folytathassa a második filmjével, míg a többieknek ez már a harmadik, továbbá Jason Constantine és jómagam…vagyis a mag ugyanazokból tevődött ki, mint a kezdeteknél.

Miért más a Fűrész III?

Leírhatatlan a különbség, hogy mennyire nagyratörő és mennyiben más. A költségvetésünk a tízszerese volt az első résznek, és szinte minden ott van a képen. Igyekeztünk a nagyobb csapdákra, nagyobb fordulatokra. Megterhelő volt, de úgy érzem, jól sikerült.

Milyen Amanda és Kirakós kapcsolata?

Amanda és Kirakós viszonyát úgy tudnám leírni, mint tanár-diák kapcsolat. Legfeljebb apa-lány kapcsolat lehet még. Mint minden gyerek, szeretne felnőni, elrugaszkodni és szárnyra kelni, amit a filmben is próbáltunk kifejezésre juttatni.

Milyen Darren Lynn Bousman?

Darrent ismét felkértük, és remek munkát nyújtott, akit Gregg Hoffman fedezett fel, úgymond. Mivel a második részt ilyen jól összehozta, így a harmadik részt is neki adtuk. Így könnyebb is, mivel a harmadik részt ugyanazzal a stábbal, ugyanabban a környezetben készítette, vagyis szinte újraforgattuk mindkét részt. A lelkesedése szinte határtalan. Mindig nagyobbat és jobbat akar. Számára ez igazi kihívás. Ez az a ki nem mondott rivalizálás James, Leigh és közte. Csupa szórakozás számukra. Folyton cukkolják egymást, hogy az enyém jobb lesz, az enyém jobb lesz. Nagyon élvezzük!

Mit tegyenek a nézők?

Árgus szemekkel nézzék! Nagyon trükkös, sokat utalunk az első részre és az előzményekre. Szerintem aki igazán nagy rajongója az első két résznek, olyat fog kapni, amit a nem igazi rajongók fel sem fognak fogni. De ha jól figyelnek, számos trükköt tettünk bele a rajongóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük