Fűrész interjúk

Fűrész Interjú
Share

Elérkeztünk a Fűrész, s egyben a maraton utolsó cikkéhez. 11 hét után ma véget ér ez az utazás, de ne aggódjatok, nem maradtok bejegyzések nélkül. Erről majd később. A mai cikk forrása a hazai DVD megjelenés a Budapest Film gondozásában. Megszólal Leigh Whannel, James Wan, Mark Burg, Monica Potter, s végül, de nem utolsó sorban Danny Glover is.

Remélem Ti is élveztétek ezt az utazást, hiszen a 11 hét alatt csak olyan cikkek kerültek fel, amiket korábban nálunk még nem láthattatok!

Leigh Whannell:

Egyszerűen úgy döntöttünk, horror-thrillert akarunk írni, és ha már így fogtunk hozzá, akkor így is kellett végigcsinálni. Nem lehetett óvatosan a kerítés mentén haladni és mindenkinek megfelelni. Egy ilyen film nem mindenkinek szól, csak a horror kedvelőknek.

James Wan:

Az egész egy kis költségvetésű független filmnek indult, úgyhogy gondoltuk, két ember egymásnak eshetne, de valami látványos autós üldözés helyett inkább rakjuk be őket egy szobába, ahonnan nem jöhetnek ki. De miért ne jöhetnének? Megvan! Láncoljuk őket a falhoz! Szóval ez a történet alapja, innen fejlesztettük tovább. Innen lett belőle fürdőszoba, holttest a padlón, diktafon a holttest egyik kezében, pisztoly a másikban, meg minden, és összeállt a forgatókönyv.

Leigh Whannell:

Furcsa ez a hirtelen szerepcsere, hogy most csak színész vagyok. El kell felejtenem, hogy most az író is én vagyok és  csak a szerepre kell koncentrálnom, amennyire lehet. Igaz, hogy James és én régóta dolgozunk már ezen, most ő is csak a saját dolgára figyel, és én is csak az enyémre. És ez jó. Tiszteletben is tartom. Sohasem mondom neki, hogy ezen a közelin jobban mutat. Soha.

Mark Burg:

Nagyon sok horror film sokszor, ahogy én szoktam mondani, sokat akar keveset fog. Túlzottan feleslegesen erőszakos. Ez a film egyáltalán nem ilyen. Inkább festői pszicho-thrillernek nevezném.  Kevésbé horror, mint inkább festői pszicho-thriller. Szinte magával rántja az embert. Együtt tudunk érezni a figurákkal, mert nagyon jól megírt figurák, ami elsőfilmes íróktól és rendezőktől elég ritka. Magával ragadó.

Monica Potter:

Játszottam már thrillerben, de nem ilyenben, ahol furcsaság történik. Maga a forgatókönyv teljesen magával ragad, magába szív. Annyira átélhető, amilyennel még nemigen találkoztam. Színészként az ember mindig erre vágyik és ritka, hogy még a többi színész figuráival is együtt tudunk érezni.

James Wan:

Cary mellszélességgel támogatott. Elolvasta a forgatókönyvet és rögtön beleszeretett. Minket is megkedvelt amikor találkoztunk, persze ki ne kedvelne minket. Nagyon jó fej volt, semmiképp sem akart kimaradni a filmből.

Leigh Whannell:

Hihetetlen, hogyha valami ennyi ideig érlelődik a fejünkben egyszerre valósággá válik. Elképesztő, hogy az a szoba, a fürdőszoba, a film fő helyszíne már vagy két éve kitaláltam milyen legyen, de nem ugye nem létezett. Csak a képzeletemben láttam, most meg egyszerre sétálgathattam benne, megfoghattam a falakat. Az meg szinte szürreális, hogy hús-vér színészek, méghozzá olyanok, akiket igen nagyra tartok az én soraimat mondják. Nem is tudom, kifogytam…kifogytam a jelzőkből, ami ezt leírhatná.

Danny Glover:

Szerintem nagyon átélhető a forgatókönyv. Hátborzongató. De olyan részei is vannak ahol mintha pszichologizálóvá válna és pszichotikussá is bizonyos szempontból. Már ami a cselekményt illeti az én részemről is. Nem tervezem, hogy olyan karriert fussak be, mint Nielsen Leslie, de lehet hogy így lesz. Uramisten, a legérdekesebb az lenne, ha még vámpírt is játszanék, amit korábban még soha.

James Wan:

Azt hittem az első filmemet haverokkal fogom megcsinálni. Pár barát összejön, ülnek egy asztalnál, és csak dumálgatnak. Teljesen letaglózott mennyire segítőkész volt mindenki. Főleg a színészek. Kenny szenzációs volt! Igazán nagy mázlim volt.

Leigh Whannell:

James-szel a filmes suliban találkoztam, és már pár éve együtt dolgozunk. Olyan filmművészeti iskola volt ez, ahol olyanokat magasztalnak egekig, akik a homokról készítenek filmet. Erre James előállt azzal, hogy ő zombikról akar filmet csinálni. Mire én? Neked kell egy írótárs. Éreztem, hogy ebből lehet valami.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük