8,7 millió dollárral nyitott a Spirál

Spirál: Fűrész hagyatéka
Share

Befutottak az elmúlt hétvége bevételi adatai, ami alapján kijelenthető, hogy várakozáson alul teljesített a Spirál. Az elemzők 10-15 millió dolláros nyitóhétvégét becsültek, de még a 9 milliót sem tudta összekalapozni a Spirál, ami elég rossz hír, tekintve, hogy már egy bejáratott franchiseról van szó. Úgy tűnik hiába szerepel Samuel L. Jackson neve is a posztereken, nem volt elég arra, hogy tömegek váltsanak jegyet a filmre.

Amerikában pénteken volt a Spirál premierje, összesen 2 811 moziban. Ezen a napon végül 3,748 millió dollár folyt be a kasszákba, ez kicsivel több, mint az első adatok. Szombaton 19%-os csökkenés volt tapasztalható, a hétvége első napján további 3,035 millió jött össze. Vasárnap további 36%-ot zuhantak a számok, és 1,942 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók.

Összehasonlításképp a 2017-es Fűrész – Újra Játékban 16,64 milliós nyitóhétvégét produkált, és végül 38 milliót kalapozott össze Amerikában. Akkor 2 941 moziban vetítették a filmet.

Összességében elmondható, hogy a franchise jövője e számok alapján nem túl fényes, azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a pandémia közepén vagyunk. A 8,7 millió dollár azonban így is elég volt arra, hogy a Spirál legyen a legnézettebb film a hétvégén.

Ma újabb országokban mutatják be a filmet, és majd a nemzetközi bevételekkel is jelentkezünk.

Amennyiben a Lionsgate követi az idei stratégiáját, nem kizárt, hogy június 4-én PVOD-on (premium video on demand), azaz digitális formában is elérhetővé válik a film. Ez mindenképp jó hír azoknak, akik támogatni szeretnék a szériát, de moziba egyelőre nem  tudnak, vagy még nem akarnak menni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük