Idehaza a Spirál volt a legnézettebb film

Spirál: Fűrész hagyatéka
Share

Befutottak a hétvége eredményei, amit ha csak egy hajszállal is, de a Spirál: Fűrész hagyatéka nyert meg. A Filmforgalmazók Egyesülete becsült adatai alapján a Spirálra 6 730-an váltottak jegyet, ami közel 10 850 000 forintos bevételt jelent.

A Spirál továbbra sem teljesít jól a pénztáraknál, eddig 30,5 millió dolláros bevételre tett szert, ebből 21.8 millió, tehát a bevétel közel 72%-a az amerikai piacról folyt be. A külföldi piacot Oroszország vezeti, átszámítva 1,9 millió dollárt hozott a film. Őket követi az Egyesült Királyság 1,7 millióval.

Magyarországon a második helyen a Godzilla Kong ellen végzett 5 852 eladott jeggyel.

Comments (2)

  • Ahogy néztem a mostani számokat, kábé 36 milkát tudott összehozni világszinten a film a maga 20 milliós büdzséjéből (nem is értem, hogy imdb-n miért 40 millió szerepel, amikor a feléből rakták össze). Azért ebben az időszakban ez korrekt eredmény, főleg úgy, hogy a Lionsgate kötötte az ebet a karóhoz és nem volt hajlandó a streaming modellre támaszkodni. Ez mondjuk nem volt tőlük bölcs döntés, durván kockáztattak ezzel és nem tudom, miért hitték azt, hogy verni fogják a 100 milliós plafont a Covid okozta gyér moziidőszak kellős közepén. A házimozis megjelenés és egy streaming debütálás tudna jelentősen segíteni a bevételeken, mert a moziban való utolsó kifutásával is a legjobb szívvel is megállna a bevétel 45 millió környékén. Meg hát valljuk be, az IMDB-n a Spirál áll a legszarabbul az összpontozások tekintetében a sorozatban, ami szintén kihatással van a bevételekre.

    1. Minden egybevéve csalódást keltő a bevétel. Igen, ez egy R besorolású film, igen, ez már a kilencedik rész a szériában. De sajnos ez akkor is bukta lett. Egyelőre nincs adat arról, hogy teljesít a film VOD-on.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük