Fűrész X: Midsummer Scream összefoglaló

Fűrész X
Share

A múlt hétvégén zajlott a Midsummer Scream panel, ahol debütált az előzetes, és ezen kívül további információkkal is gazdagodtunk a filmmel kapcsolatban.

Kevin Greutert elárulta, hogy a Fűrész X a leghosszabb a szériában, tehát valamivel hosszabb lesz, mint 1 óra 48 perc.

‘Annyi minden van ebben a filmben. Az, hogy ez lett a leghosszabb mozi a szériában, azt bizonyítja, hogy nagyszerűre sikeredett. Hálás vagyok a Lionsgatenek, hogy megvalósulhatott. Azt hiszed, hogy az előzetes sokat mutat, de valójában pont az ellenkezője. Ha azt gondolod, hogy az előzetessel már láttad is a filmet, nagyot tévedsz! Amikor a Fűrész VI-ot készítettem nem voltam ennyire magabiztos. Most viszont igen. Sok vonásában a régi Fűrész filmekre hasonlít, de szeretném azt hinni, hogy még attól is jobb lett. Tapasztaltabbak vagyunk, és Tobin Bell rengeteg energiát fektetett a karakterbe. A történetvezetés sokkal egyértelműbb, mint korábban. Talán nem ezt szokták meg a rajongók, a történet nem annyira komplex, de higgyétek el, ezt jó értelemben mondom. Mivel a történet az első és a második rész között játszódik, nem kellett csűrni-csavarni a szálakat, hogy valahogyan visszahozzuk Tobint.’

Több jelenlévő is megkérdezte, hogy a Fűrész X-ben megtudjuk-e, hogy mi történt Mark Hoffmannal a Fűrész 3D után.

‘Erre nem válaszolok’ – árulta el Kevin Greutert, de hozzátette, hogy a Fűrész X néhány kérdésre választ ad a korábbi filmekből.

Majd Oren Koules producer folytatta a sort:
‘Hogy miért pont a Fűrész I és II közötti időszakot választottuk a Fűrész X-re? Azt gondolom, hogy a rajongók, sőt, jómagam kedvencei is az első filmek voltak. Ezért magától értetődő, hogy azt folytatjuk, amit a leginkább szeretnek a szériában.’

A jelenlévők betekintést nyerhettek a film díszletébe is, leginkább az egész széria egyik legkegyetlenebb csapdájának ígérkező agyműtét csapdába. Azt már tudjuk, hogy Mateo (akit Octavio Hinojosa alakít) csak úgy élheti túl, ha kivág egy megfelelően nagy darabot az agyából. Hogy ez sikerül-e neki az hamarosan kiderül.

A látogatóknak továbbá egy részletet is lejátszottak az egyik csapdás jelenetből, amiben az alany szemgolyóit szippantja ki egy gép. Ez a csapda szerepel a hivatalos poszteren is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük