Fűrész: GAME OVER kísértetház a Universal Studiosnál

Egyéb
Share

2009. augusztus 19 –én lehetőségünk adódott a Hollywood–i Universal Studios –ban egy különleges túrán részt vennünk, ahol John Murdy kreatív igazgatóval sétáltunk végig az új “FŰRÉSZ: GAME OVER” nevezető útvesztőjében, ami egy az idei három kísértetházból, amit a Halloween Horror Nights –alkalmával megtekinthetünk az Orlando -i és Hollywood –i helyszíneken. Az igazán hatalmas horror rajongók valószínűleg részt vesznek valamelyiken, de akinek nincs meg rá a lehetősége az a továbbiakban elolvashatja lépésről lépésre Jigsaw vérfagyasztó labirintusát.

Rövid ismertető: Most először, az idei ’Halloween Horror Nights’ -on a FŰRÉSZ karakterek és történetek „élő” eseményekként jelennek meg Amerikában. A Hollywood-i Universal Studiosban a témák, karakterek, és a hírhedt csapdák mind megjelennek egy „labirintus” formájában, többféle “pánik-zónában”, illetve a külföldi parkokban pedig egy szellemvasút formájában vehetnek részt a rajongók, amelyben a filmek bizonyos jeleneteit tekinthetik meg. A csapat, akik ezeket az élő eseményeket tervezik a Universal Studióból, a Lionsgate –ből, illetve Twisted Pictures –ből kovácsolódott.

“Meg kellett keresnünk a filmek legjobb jeleneteit és ezeket életre kellett keltenünk.“
Mondta John Murdy, kreatív igazgató a túránk elején, amely idén ősztől tekinthető meg. Ezt az eseményt már egy éve tervezik, és a stúdióból már többször is megtekintették, annyira tetszett nekik.

“Még Júniusban elkezdtük az előkészületeket. Mindig egy évvel előre gondolkozok. Míg még csak a 2008-as Halloween zajlott, a filmkészítők és a Lionsgate már az idei ’Halloween Horror Nights’-on gondolkoztak. Eljöttek a tavalyi rendezvényekre aztán kiemelték a részleteket…”

De ellentétben a Föld bármelyik más kísértetházával, itt igazán odafigyeltek a magas minőségre, illetve a labirintusokhoz tartozó eredeti tartalmakra is. Boltban vásárolt maszkokat itt nem fogtok látni.

“A célközönség természetesen a fanatikus rajongók. Ha őket sikerül megnyernünk, akkor mindenkinek tetszeni fog” értve ezzel azt, hogy ha a rajongók örülnek, akkor mindenki örül.

Még Billy, a FŰRÉSZ filmek bábja is át lett dolgozva idén.

„Holnap kezdünk filmezni Billy -vel. A látható Billy bábu mozogni és beszélni fog, amit majd mindenki láthat, aki megjelenik. De először egy kisfilmet készítünk vele a „Terror Tram”-re, ahol mindenkinek tartogat majd egy tesztet”. Mellette elárulta, hogy már 5 film készen áll a show -ra.

Ahogy beléptünk már láttuk a labirintus milyen nagyszerű, habár még nincs teljesen készen. Murdy végigsétált velünk, és elmondta mit várhatunk idén ősszel. Az első egy tégla szoba, ahol először jelenik meg Billy. Beszél hozzánk, miközben azt látjuk egy kijelzőn, hogy Jigsaw épp felvesz minket. Ahogy átmentünk a szögesdróton (Paul csapdája), eljutottunk a hírhedt fürdőszobába, ahol minden elkezdődött.

“Tervezőkként nekünk kell kiválasztani a jeleneteket, amit a látogatók láthatnak majd. Próbáltuk a legdurvábbakat kiválasztani. Dr. Gordon vágja lefelé a lábát. Vér spriccel a látogatókra és ez csak egy megtévesztés, mert hirtelen Adam megijeszt azzal, hogy kinyit egy titkos ajtót. Természetesen a holttestek láthatóak a földön, csakúgy, mint a diktafonok…”

Ebből átvezetnek a FŰRÉSZ 2 –ből ismert kukucslyukos jelenethez ahol egy pisztollyal kell farkasszemet néznünk.

“Ezt fel fogjuk venni…hátul van egy projektor, így amikor bejöttök láthatjátok majd profilból a fickót, ahogyan kinyitja az ajtót…Láthatjátok majd, ahogyan elsül a fegyver és ahogyan digitális effektus segítségével a feje szétrobban. Majd ahogyan a sarkon befordulunk, láthatjuk az egész következményét.”

A kemencés jelenet után, ahol Obi sikít a menekülés reményében, már egyből a FŰRÉSZ 3 –ból ismert Fagyasztóban vagyunk.

“Ez a Fagyasztós csapda,” teszi hozzá, “ ahol van egy lány, aki pucér, ki van láncolva, és egész testét jég fedi. Ebben a jelenetben szerepel Jeff, aki találkozik ezzel a kiláncolt lánnyal és akire egy szerkezet folyamatosan spricceli a vizet. Lefagy, majd olvad… Jeff mindent megpróbál a jelenetben, de nem sikerül megmentenie a lányt. Emlékeztek, amikor az arca hozzáfagyott a csőhöz, és egy darab bőr leszakadt az arcáról? Egy másik jó dolog, hogy a hőmérséklet lehűtésével is benyomást keltünk a túra résztvevőire. Valójában csöveken hideget pumpálunk a szobába.”

Úton vagyunk a kocka csapdához, beszalad egy disznóember, és elrabolja a túra egyik résztvevőjét, aki majd később visszatér. “Egy fiatal lányt rabolt el a csoportból [aki rugdos és sikít].” Ez vezet a kocka csapdához.

“Ez Strahm ügynök Kocka csapdája. Láthatjátok majd a nagy vizes tartályokat. A víz már a szája fölött jár. Ő beállított személy, és a rémisztés valójában mögülünk jön a Disznó Embertől.“

Elmondta, hogy egy kis technikai segítséget használtak Strahm megfullasztásában mivel egész este víz alatt kell lennie.

A következő szobában Murdy kiemeli: “Itt jön majd a lány.” Miután elrabolták a csoportból, elszállították egy fecskendőkkel teli kamrába, amiről eszünkbe juthat Shawnee Smith. De a legemlékezetesebb Amanda jelenet természetesen a medve csapda, amelyre az utolsó szobák egyikében kerül sor.

“Ez a fordított medve csapda. Ismét ki kell választani, hogy melyik részt szeretnénk látni. Ha emlékeztek, a filmben szegény Shawnee-ben a medvecsapdában találta magát és meg kell szereznie a kulcsot, ami a szerinte halott cellatársában van. pont mielőtt belévágná a szikét, a fickó felébred. Ezt mindenképp meg akartuk csinálni (a medvecsapdát, a belek kifordítását, és a vér mindenkire való spriccelését!) ”

Az utolsó csapdát bemutató szobában jön Cecil csapdája, és már csak Jigsaw boncolása van hátra a túrából.

“Szegény Cecil ül a székben és a késekbe bele kell nyomnia az arcát annak érdekében, hogy kiszabaduljon. Egyébként már tervezünk egy protézist ennek a színésznek, hogy a kések ne érjenek hozzá az arcához. Magyarázza Murdy.

És természetesen egy disznó ember is rejtőzik a szobában.

Nagyon szerettük a boncolós jelenetet. Befizettünk egy sminkes effektre is, ahol letépheted egy ember arcát. Ez volt a tavalyi TEXASI LÁNCFŰRÉSZES labirintusban is. Jigsaw fog az asztalon feküdni, ahol láthatjátok, ahogyan letépik az arcát.

Elmagyarázta, hogyan is működi ez az arcletépés.

„Úgy csináljuk, hogy maga az arc is mű és rajta még egy réteg, aminek a szélén körülbelül 20 pici mágnes van, amik segítenek, hogy élethű legyen az egész, illetve hogy halljuk magának a tépésnek a hangját. És természetesen csupa vér leszel.”

Az utolsó rémisztéssel még visszatér Billy. Egy olyan pillanatban, amikor a látogató a legsebezhetőbb. Aztán elmagyarázta, hogy miért volt szükség egy végső rémisztésre. Ahogy elhagyjátok Jigsaw odúját, találtok egy szemetes konténert és próbababa darabokat, a konténer tetején ott áll Billy, nevet, ahogyan a filmben szokott és háromszor elhinti a híres szöveget: GAME OVER. GAME OVER. GAME OVER. Még egy utolsó disznóember meglök, és ezzel útnak indít. Nagyjából ennyi lenne a SAW:GAME OVER.

De ez még csak a kezdet. Hasonló labirintusok lesznek még a filmhez és a Universal FARKASEMBER remake filmjéhez is. Készüljetek a Universal Studio „Hollywood Horror Nights” rendezvényére, ami idén a legjobb Halloween –i rendezvénynek ígérkezik!

www.halloweenhorrornights.com