Fűrész – Újra Játékban kulisszatitkok

Fűrész - Újra Játékban
Share

Hamarosan a végéhez ér a Fűrész maratonunk első hete, de még két cikkel jövünk, amik a Fűrész – Újra Játékbanhoz kapcsolódnak. Most néhány kulisszatitkot osztunk meg Veletek a film csapdáiról, amik a külföldön megjelent DVD kiadáson hallhatóak. A cikket hozzáadtuk a csapdák leírásaihoz is a Csapdák menüpontban.

Vödörszoba

A készítők hetekig agyaltak azon, hogy mik legyenek a vödörszoba falán. Így jutottak végül a körfűrészekhez.

A vödröket a színészek fejéhez méretezték, amiket belülről természetesen szivaccsal béleltek ki, így sokkal kényelmesebb volt azok viselése. Ennek ellenére okoztak kellemetlen perceket a szereplőknek, hiszen egy idő után nagyon izzadtak bennük, ráadásul beszélni sem nagyon tudtak vödörrel a fejükön. Laura Vandervoortnak külön nehézséget okozott a forgatás, mivel klausztrofóbiás.

Anthony Cowley látványtervező először azt sem tudta, hogy fog kinézni a csapda, mivel a forgatókönyvben csak annyi szerepelt, hogy a szereplők fején vödör van, amiből egy nyíláson keresztül látnak csak ki.

Akasztás

Mivel a jelenetben az áldozatokat a nyakuknál fogva húzzák felfelé, így minden szereplőre egy hám került a ruha alá, amit a nézők nem látnak. Ez azt a hatást keltette, mintha tényleg felakasztanák a színészeket.

Gabonatároló

A készítők először azt hitték, hogy ez lesz az egyik legkönnyebben kivitelezhető csapda a filmben. A forgatás alatt derült ki, hogy ez a csapda okozta az egyik legnagyobb kihívást a készítőknek, ráadásul szűk volt a hely a felvételhez. A jelenet szerint a szereplők szinte elbuknak a gabonában, ezért egyfajta ‘gyűrűt’ terveztek, amit a színészek köré helyeztek a felvétel alatt. Ezzel a kellékkel azt a látszatot keltették, mintha a színészeket betemetné a gabona, a valóságban azonban mindössze 60 centi magas volt a ‘gabona oszlop’. A Mitcht alakító színész, Mandela Van Peebles elárulta, hiába zuhanyozott napi kétszer a forgatás után, napokig gabonaszemek voltak körülötte.

A Spirál csapda

A csapda alapötletét bármilyen furán is hangzik, egy zöldségdaráló adta. Mivel a szerkezet több, mint három méter magas, méretéből kifolyólag igazi kihívást jelentett a készítőknek. A csapda mérete miatt ezt a jelenetet volt a legnehezebb felvenni a film forgatásán.

A csapda felépítése, tervrajza:

A Fűrész – Újra Játékbanhoz eddig ezek a cikkek kerültek fel a maraton alatt:

Fűrész – Újra Játékban érdekességek

A Fűrész – Újra Játékban kellékei

Hannah Emily Anderson, Matt Passmore, Peter Block interjú

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük