Mallick már fiatalon drogfüggő volt, aki többnyire az apja pénzéből vette magának az anyagot. Egy nap egy ismeretlen díler drogot adot neki, cserébe fel kellett gyújtania egy épületet. Mallick úgy hitte az ingatlan lakatlan, ez azonban nem így volt, és nyolc ember égett halálra odabent. Ő maga is megsérült a tűzben.

Miután kiderült, hogy szándékos gyújtogatásról van szó, Charles, az újságíró nyilvánosságra akarta hozni az ügyet, de Mallick apja megvesztegette a férfit, így az nem publikálta a cikket. Az ügyben a szövetségiek is nyomoztak, Peter Strahm és Lindsey Perez, akik vádat akartak emelni Mallick ellen, de a nyomozás véget ért, amikor az egyetlen szemtanú nyomtalanul eltűnt.

John Kramer tudomást szerzett az esetről, és még halála előtt megkérte Hoffmant, hogy szervezzen meg egy játékot a bűnösök részére.

Mallick sikerrel vette a tesztet, s bár rendkívül súlyosan megsérült a jobb keze, életben maradt. Miután Dan Erickson rátalálta a két túlélőre, értesítette a mentőket, akik stabilizálták a férfi állapotát.

Annak ellenére, hogy bűnös volt, Mallick nem került börtönbe. Miután felépült, csatlakozott a Kirakós túlélőcsoporthoz.

Érdekességek:

– Mallick azt az épületet gyújtotta fel, amit Sing nyomozó megemlít az első részben.

Filmek:

Fűrész V, Fűrész VI (megemlítik), Fűrész 3D

Utoljára frissítve: 2019.08.18.