Art Blank védőügyvéd volt, továbbá John Kramer barátja, üzlettársa. Közösen alapították a Városmegújító csoportot. Ingatlanjaikkal hátrányos helyzetű embereken segítettek. Mottójuk ‘Négy falból áll egy ház’. Az első épület a Blake Drive 11235 alatt épült fel, ez volt a Gideon húscsomagoló üzem. Art olyan bűnözőknek volt az ügyvédje, mint Brenda, Ivan Landsness, vagy épp Rex.

Miután Jill elvetélt, John teljesen összeomlott. Art próbálta meggyőzni, hogy folytassák a közös munkát a Városmegújító csoportnál, de a férfi könyörtelenül elhajtotta őt.

Körülbelül fél évvel később, amikor John már Kirakós gyilkos néven volt ismert, elrabolta Artot. Dr. Lawrence Gordon összevarrta a férfi száját, és egy másik tesztalannyal a mauzóleum csapdába rakták őket. Bár Art sikerrel vette a próbát, John egy újabb tesztre kényszerítette őt. Art ettől kezdve egy gerincvágót viselt a hátán, és akaratán kívül segítenie kellett Johnnak Rigg nyomozó tesztjének előkészítésében. Art szobát bérelt, majd darabonként odaszállította Ivan csapdáját, továbbá elrabolta Brendát, és elkábította Rigget.

Amikor Rigg próbája elkezdődött, Art visszatért a Gideon húscsomagoló üzembe, hogy szemmel tartja a játékot és figyeljen, nehogy Eric Matthews leugorjon a jégtömbről.

Mivel Rigg azt hitte Art ártani akar neki, a nyomozó fejbe lőtte az ügyvédet.

Érdekességek:

– Art karaktere leginkább Zep Hindlehoz hasonlítható, mivel ő is rá volt kényszerítve arra, hogy Johnnak segítsen, ráadásul mindkét szereplőről először azt hittük, hogy ők szervezték a játékot.

Filmek:

Fűrész IV, Fűrész V (visszatekintés és megemlítik), Fűrész 3D (képen)

Kapcsolódó anyagok:

Utoljára frissítve: 2019.08.18.