Jeff Denlon felesége Lynn Denlon, két gyermekük volt, Dylan és Corbett. Az élete gyökeresen megváltozott, amikor Dylan nyolc évesen kiszaladt az útra és elütötte egy autó. A fiú belehalt sérüléseibe. Fia halála után mély depresszióba esett, amit tovább fokozott a bíró, Halden döntése. A fiút halálra gázoló Timothy Young mindössze hat hónap börtönt kapott. Jeffet ettől a pillanattól semmi más nem érdekelte, csak a bosszú.  Megszállottsága miatt teljesen elhidegült feleségétől és kislányától is. Szűnni nem akaró bosszúvágya végül felkeltette John Kramer érdeklődését, és segítője, Mark Hoffman végül elrabolta a férfit.

Jeff a Giden húscsomagoló üzemben ébredt, majd egy sor próbát kellett kiállnia. Útja során azokkal az emberekkel találta szemben magát, akiken évek óta bosszút akart állni (Danica Scott, az egyetlen szemtanú, Halden, a bíró, Timothy Young, a gázoló). A másik szálon Jeff neje, Lynn Kirakóst próbálja életben tartani.

A próba végén eljut Kirakóshoz és feleségéhez, de útja során semmit nem tanult. A férfi megöli Amandát és Johnt, s ez Lynn halálához vezet.

Néhány másodperccel később megérkezik Peter Strahm különleges ügynök is a szobába. Jeff rászegezi a pisztolyát, Strahm pedig önvédelemből lelövi a férfit.

Érdekességek:

– a Jefft megszemélyesítő Angus Macfayden hezitált mielőtt elvállalta volna a szerepet, mivel a filmet túl brutálisnak és véresnek találta.

– a Fűrész IV eredeti története szerint Jeff egy csapdában halt volna meg.

– a Fűrész III rendezői változatában Jeff eszméletét veszti amikor Lynn igája felrobban. Miután felébred, lejátssza a szalagot, ami néhány sorral hosszabb, mint az eredeti verzióban. Amikor megtudja, hogy Corbettet is elrabolták, feláll, és üvölteni kezd John holtteste felett.

Filmek:

Fűrész III, Fűrész IV, Fűrész V (archív), Fűrész VI (archív), Fűrész 3D (megemlítik)

Utoljára frissítve: 2019.08.18.